Cum poti crea un user/cont ascuns in Windows Vista

In cazul in care folositi un computer comun (la scoala, la biblioteca, la servici) sau la computerul dvs mai au acces si alte persoane (prieteni, familie), cu siguranta sunteti deranjat (cel mai probabil) de lipsa de intimitate. Una dintre solutii este folosirea unui user diferit pentru logare (aveti posibilitatea sa blocati accesul altor useri la aplicatiile instalate de dvs sau la datele personale), si bineinteles adaugarea unei parole pentru identificare. Insa nu e greu de pravazut faptul ca un user parolat va starni curiozitatea celorlalti si ca vor exista mai multe incercari de “spargere” a contului respectiv. Dar daca ati creea un user ascuns?

1. Un foarte simplu tweak de registri va poate permite sa creati un user ascuns in Windows Vista, asa incat acesta sa nu fie listat pe ecranul de Welcome, alaturi de ceilalti useri existenti. Urmati pasii de mai jos:

  • deschideti editorul de registrii (Registry Editor) tastand regedit in Run (in Start Menu)
  • urmati calea HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrentVersionWinlogon SpecialAccountsUserList (daca nu gasiti key-urile SpecialAccounts si UserList, creati-le dvs)
new-key
  • in panoul din dreapta creati o intrare noua, DWORD, si dati-i numele userului pe care doriti sa il ascundeti (in acest caz STH), apoi dati dublu-click pe aceasta (sau right-click->Modify) si modificati-i valoarea in 0.
hidden-user
  • inchideti regedit si dati restart la PC pentru ca modificarea sa aiba efect.

Pentru a va loga folosid userul ascuns, folositi Ctrl+Alt+Del pentru a deschide Windows Logon, apoi tastati userul si parola acestuia.

2. In cazul in care nu sunteti obisnuit sa folositi registrii, mai exista o modalitate de a crea un user ascuns pentru dvs.

  • tastati lusrmgr.msc in Search-ul din Start Menu si dati Enter
  • in Local Users and Groups (fereastra care se va deschide) dati click pe Users (partea stanga)
  • dati click-dreapta pe userul pe care doriti sa il ascundeti si selectati Properties
  • in tab-ul General, bifati casuta din dreptul Account is disabled, click Apply si OK.

Nota: Aceste metode functioneaza si pentru Windows XP si Windows 7. Userul ascuns va fi continuare vizibil in C:Documents (sau Users) si in Local Users and Groups. Celor care vor urma metoda cu editarea de registrii pentru a ascunde un user Windows le recomandam sa efectueze intai un back-up al acestora pentru a evita eventualele consecinte neplacute.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Curiosity » Cum poti crea un user/cont ascuns in Windows Vista
Leave a Comment