Cum putem deschide rapid fisiere si foldere in Windows Explorer

Majoritatea utilizatorilor Windows folosesc Windows Explorer pentru a naviga in sistem. Aceasta metoda de navigare este cea la mai indemana userilor, insa nu intotdeauna este si cea mai rapida, mai ales atunci cand este necesar sa deschidem un fisier aflat intr-un folder bine ascuns pe una dintre partitii (practic, daca vrem sa deschidem un anumit fisier care este stocat intr-un subfolder al unui subfolder al unui subfolder al unui folder s.a.m.d, va trebui sa deschidem pe rand respectivele subfoldere pentru a ajunge la fisier). Insa, daca stim exact cum se numeste fisierul respectiv si stim si care este calea (path) catre acesta (numele directoarelor care trebuiesc deschise pana a se ajunge la fisier), utilizatorii pot accesa fisierul mult mai rapid.

Cum deschidem rapid un folder sau un fisier in Windows Explorer?

Pentru a deschide rapid un folder sau un fisier in Windows Explorer utilizatorul trebuie sa stie ca daca tasteaza anumite caractere (de exemplu numele unui folder sau fisier) in succesiune rapida, va naviga direct catre primul folder al carui nume se potriveste cu sirul de caractere tastate. Practic, utilizatorul trebuie sa inceapa sa tasteze numele folderului pe care doreste sa il deschida, apoi sa dea Enter pentru a-l accesa.

Odata deschis folderul respectiv, daca se doreste accesarea unui fisier continut de acesta, trebuie tastate primele caractere din numele fisierului (sau numele intreg, in cazul in care primele caractere se potrivesc mai multor fisiere) si apoi sa se apese Enter. De exemplu, daca doriti sa deschideti un program din folderul Program Files, in loc sa deschideti Windows Explorer > Computer > C: > Program Files pentru ca apoi sa localizam folderul in care este instalat programul si apoi sa il deschidem pentru a localiza si deschide la randul lui programul dorit, pur si simplu deschideti Windows Explorer (presupunand ca acesta se deschide direct in Computer; daca nu, dati click pe Computer in panoul din stanga), tastati primele litere din numele partitiei C: (de exemplu Win daca aceasta se numeste Windows, sau local, daca ati pastrat numele Local Disk), apoi tastati rapid pro si dati Enter (daca folsositi o versiune Windows cu arhitectura de 64-biti si doriti sa deschideti un program instalat in Program Files (x86), tastati pro, apoi sageata in jos si dati Enter). Apoi tastati primele litere din numele folderului care contine programul pe care doriti sa il deschideti si dati Enter din nou. Astfel veti ajunge mult mai rapid in folerul care contine programul dorit decat daca ati naviga normal in Windows Explorer.

Odata ajunsi in folderul de instalare al programului, fie dati click pe program pentru a-l deschide, fie tastati primele caractere din numele acestuia si dati Enter (pentru a urma aceeasi metoda care v-a adus in folderul respectiv).

Singurul minus in aceasta metoda este faptul ca trebuie sa stiti exact numele folderelor si ale fisierelor pe care doriti sa le deschideti folosind tastatura. Insa, daca folositi destul de des respectivele programe/foldere, cu siguranta acest lucru nu va reprezenta o problema.

STEALTH SETTINGS – How to quickly open files or folders in Windows Explorer

Cum putem deschide rapid fisiere si foldere in Windows Explorer

About the author

stealth

Leave a Comment