Cum putem face backup datelor din contul personal de Facebook

Indiferent de motive (fie ca vrei sa luati o pauza si urmeaza sa va stergeti/suspendati contul, fie ca nu vreti sa pierdeti date importante dintre cele uploadate de dvs de-a lungul anilor, sau fie ca doriti sa pastrati o lista cu contactele dvs), sunt si utilizatori Facebook care doresc sa pastreze un backup local (stocat pe hard-diskul computerului din dotare, si nu pe internet) al tuturor pozelor uploadate, al like-urilor primite sau date, al comentariilor facute sau primite de la prieteni etc.

facebook

Daca va gandeati ca acesta este greu de realizat, ei bine nu mai este cazul. In afara de faptul ca Facebook a reusit sa-si ameteasca utilizatorii in ultima vreme cu numeroasele modificari in setarile de intimitate si de design ale interfetei (de exemplul faimosul Timeline, iubit si urat in acelasi timp de marea majoritate a userilor), se pare ca a si simplificat alte lucruri, cum ar fi posibilitatea de a downloada un backup al tuturor datelor existente intr-un cont de Facebook, evident, doar de detinatorul acestuia.

Crearea unui backup al datelor din contul personal de Facebook se poate realiza foarte simplu si, in ciuda faptului ca ati putea crede ca va ocupa un spatiu considerabil pe hard-ul dvs (mai ales daca obisnuiti sa va petreceti destul timp pe Facebook si sa uploadati frecvent poze sau videoclipuri), este destul de redus ca dimensiuni.

Cum sa cream un backup al datelor din contul de Facebook?

 • logati-va pe Facebook si dati click pe iconita de Setari din coltul dreapta-sus al paginii, apoi selectati Account Settings

account-settings

 • in General Account Settings, sub informatiile despre contul dvs, veti vedea un link Download a copy of your Facebook data.

create-backup

 • puteti fie sa downloadati un backup sumar, care sa contina doar datele considerate importante de catre Facebook (poze, log activity, etc), fie o arhiva mai complexa a acestora, cu login-uri si cookie-uri incluse, ba chiar si care sunt persoanele carora le-ati dat unfriend sau informatii pe care ulterior le-ati modificat.
 • daca doriti doar backup-ul sumar, dati click pe butonul Start My Archive
 • daca doriti backup-ul mai complex, dati click pe link-ul expanded archive situat ceva mai jos de butonul verde. De asemenea, daca vreti sa aflati ce contine acesta, dati click pe Learn what’s included.

download-facebook-data

 • apoi va trebui sa asteptati pana cand Facebook va termina de generat backup-ul, dupa care va v-a anunta ca il puteti downloada printr-un mail trimis pe adresa primara de e-mail a contului.

generating-personal-archive

 • backup-ul sumar va fi structurat intr-un folder denumit dupa userul dvs de Facebook, care contine doua subfoldere principale, unul html iar celalat photo (dupa cum va puteti imagina deja, unul contine informatii despre mesajele, like-urile, comentariile dvs, iar celalat contine toate pozele uploadate de dvs de-a lungul anilor pe Facebook).
 • backup-ul extins va contine ceva mai multe informatii, unele inutile chiar, dar probabil pe unele dintre ele chiar va doriti sa le pastrati (de exemplu care sunt toti prietenii care v-au dat poke-uri) din motive stiute doar de dvs.

In ceea ce priveste lista de contacte, din pacate Facebook nu face disponibile informatiile despre acestea decat daca acestea sunt facute publice, cel putin pentru prieteni. Asadar, probabil veti gasi cateva adrese de e-mail, dar numai a celor care au ales sa le afiseze in detaliile personale.

In orice caz, crearea unui backup al contului de Facebook este o idee destul de buna daca

 • fie doriti sa va asigurati ca datele dvs nu vor fi compromise din diverse motive
 • fie doriti sa va incheiati activitatea pe Facebook, dar doriti sa pastrati ceva amintiri
 • fie va plictisiti si nu stiti cum sa va ocupati timpul ;)

Mult succes!

STEALTH SETTINGS – How to backup Facebook Data from your personal account

Cum putem face backup datelor din contul personal de Facebook

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment