Facebook modifica din nou setarile de intimitate (Privacy Settings)

O alta veste “buna” pentru utilizatorii retelei sociale Facebook. Adica, e cel putin o veste la care nu se astepta nimeni, sau mai exact o surpriza care ne lasa pe toti cu gura cascata. Sau care probabil face parte dintr-o rutina a Facebook cu care ne-am obisnuit deja in ultimii ani. Asadar, socant, dar in curand va trebui sa va revizuiti din nou setarile de intimitate pe conturile personale de Facebook. Sau, poate ca deja ar trebui?

facebook

In primul rand se pare ca este vorba de ceva imbunatatiri in ceea ce priveste accesul la setarile de intimitate, via un singur click pentru diverse optiuni. Echipa Facebook a optat pentru un nou control “top-level” al intimitatii utilizatorilor, numit Privacy Shortcuts, care va permite utilizatorilor sa modifice rapid cine poate vedea informatiile personale sau update-urile din Timeline, si de asemenea, cine poate sa ii contacteze prin intermediul retelei. In plus, shortcut-ul le va da acestora si optiunea de a bloca pe cineva pe Facebook cu doar un singur click.

Shortcut-urile de intimitate vor fi intotdeauna vizibile pentru utilizatori in timp ce vor naviga pe site, deci vor putea fi accesate oricand va fi necesar.

fbprivacy-settings

O alta imbunatatire, dupa cum afirma un oficial al Facebook (Sam Lessin) este si un control mai ridicat al logului de activitate de pe site (Activity Log), feature care le va permite utilizatorilor sa ascunda sau sa stearga diverse update-uri de pe timeline-ul personal. De asemenea, vor putea vedea si controla mult mai rapid comentariile, pozele sau tag-urile etc.

Si daca va intrebati pana acum care e problema, pai nu se putea fara, nu? Evident ca odata cu imbunatatirile din setarile de intimitate, trebuie sa vina la pachet si ceva nu tocmai pe placul utilizatorilor. Daca ati folosit vreodata optiunea de a va ascunde contul personal astfel incat acesta sa nu fie gasit in Facebook Search, ei bine, bucurati-va de ea cat mai puteti. Pentru ca abilitatea utilizatorilor de a se ascunde de search-ul integrat in retea va fi in curand scoasa la pensie, se pare fara onoruri. Pretextul din spatele eliminarii acestui feature din setarile de intimitate este acela ca doar cateva procente dintre utilizatori aleg sa-si ascunda conturile de search-ul Facebook, insa tinand cont de faptul ca Facebook are peste un miliard de utilizatori, se pare ca acele procente care folosesc feature-ul respectiv sunt de fapt cateva zeci de milioane de utilizatori.

Dar nu va faceti griji ca veti fi descoperit pe Facebook, cel putin aveti optiunea de a-i bloca (as adauga si rapid) pe acei utilizatori care nu ati fi vrut sa va gaseasca…

STEALTH SETTINGS – Another change in Facebook Privacy Settings

Facebook modifica din nou setarile de intimitate (Privacy Settings)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.