Cum putem identifica si sterge fisierele duplicate din OS X

Unul dintre avantajele folosirii unui MacBook este faptul ca aceste dispozitive folosesc SSD-uri in locul hard-diskurilor normale, ceea ce inseamna o stabilitate mai mare a sistemului de operare si o siguranta marita pentru fisierele stocate pe acestea. Spre deosebire de hdd-urile normale insa, SSD-urile dispun de un spatiu mai redus de stocare, ceea ce face ca spatiul disponibil pe un MacBook sa fie cu atat mai pretios. O modalitate de a elibera spatiu de stocare pe un MacBook este sa identificam daca avem fisiere duplicate in sistemul de operare si apoi sa stergem dublurile respective.

Majoritatea aplicatiilor pentru identificarea si stergerea fisierelor duplicate din OS X sunt aplicatii platite, insa utilizatorii acestui sistem de operare pot apela cu incredere si la iTunes pentru a face curatenie in fisierele media stocate pe Mac-ul din dotare (aceasta metoda functioneaza doar pentru fisierele media listate in iTunes).

Cum putem identifica fiserele media duplicate din OS X folosind iTunes?

  • iTunes dispune de un feature default care ajuta utilizatorul sa identifice fisierele media duplicate din library; pentru a folosi acest feature deschideti meniul View si selectati optiunea Show Duplicate Items

itunes-duplicate-media-files

  • iTunes va lista fisierele duplicate unul langa celalat, de unde puteti sterge fisierele care ocupa spatiu degeaba
  • de asemenea, pentru a lista fisierele media duplicate care au exact acelasi nume, tineti apasata tasta Option in timp ce deschideti meniul View, apoi dati click pe Show Exact Duplicate Items
  • dupa ce veti sterge fiserele duplicate, pentru a reveni la lista default din iTunes, dati click pe View > Show All Items

Daca doriti sa identificati duplicatele si pentru alte tipuri de fisiere (nu doar pentru cele audio si video), puteti folosi aplicatia gratuita dupeGuru (aceasta are disponibile versiuni si pentru Windows si Linux).

Cum putem identifica fisierele duplicate din OS X folosind dupeGuru?

Identificarea fisierelor duplicate din OS X cu dupeGuru se face foarte simplu: pur si simplu adaugati in aplicatie unul sau mai multe foldere pe care doriti sa le scanati pentru fisiere duplicate, apoi dati click pe butonul Scan.

dupeguru-osx

Dupa identificarea fisierelor duplicate, puteti intai sa verificati daca acestea sunt intr-adevar dubluri, apoi puteti sa le selectati si sa le mutati in Trash (sau orice alt folder doriti).

dupeGuru este disponibila in trei versiuni: o versiune standard, pe care o puteti folosi pentru orice tipuri de fisiere, o versiune creata special pentru identificarea fisierelor media duplicate (Music Edition) si o versiune pentru identificarea fisierelor foto duplicate (Pictures Edition), toate disponibile gratuit.

Download dupeGuru (Standard Edition).

Download dupeGuru Music Edition.

Download dupeGuru Pictures Edition.

STEALTH SETTINGS – How to identify and delete duplicate files in OS X

Cum putem identifica si sterge fisierele duplicate din OS X

About the author

stealth

Leave a Comment