Cum sa repari eroarea “Windows cannot find msconfig” (comanda Run) in Windows XP

Un user mi-a atras atentia asupra unei erori care i-a aparut in in urma unei comenzi date din Run:

msconfig_error

Principalele cauze ale acestei erori sunt, de cele mai multe ori, anumiti virusi care sterg msconfig, regedit sau alte comenzi din Run.

Cum puteti recupera msconfig.exe in XP daca acesta a fost sters din Run

1.- Inainte de a incepe recuperarea msconfig.exe, trebuie sa va asigurati ca acesta inca se mai afla pe partitia de sistem. Acesta ar trebui sa se afle in C:WindowsPCHealthHelpCtrBinaries. Daca msconfig.exe nu se afla in folderul respectiv, atunci aveti nevoie de CD-ul de instalare al Windows XP. Deschideti un Command Prompt, introduceti CD-ul in CD-ROM, si apoi tastati comanda:

EXPAND -R D:I386MSCONFIG.EX_ C:WINDOWSPCHEALTHHELPCTRBINARIES

Sau, daca mai aveti un computer cu Windows XP la indemana, este mai simplu sa copiati msconfig.exe de pe acesta in folderul Binaries.

2.- In cazul in care msconfig.exe nu lipseste din folderul Binaries, insa nu puteti sa il lansati din Run, atunci problema este de la registrii. Verificati calea HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionApp PathsMSCONFIG.EXE. In panoul din dreapta, valoarea Default ar trebui sa fie C:WINDOWSPCHealthHelpCtrBinariesMSConfig.exe.

regedit-msconfig

Odata corectati registrii, comanda msconfig va putea fi lansata din Run fara probleme.

Cum sa repari eroarea “Windows cannot find msconfig” (comanda Run) in Windows XP

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment