Rulati Command Prompt direct din bara de adrese a Windows Explorer

Nu toate programele pentru Windows au interfata GUI, iar unele dintre acestea nu pot fi rulate decat prin intermediul Command Prompt. In astfel de cazuri, este specificat faptul ca este necesara deschiderea unei instante Command Prompt direct in folderul unde se afla respectivul program.

cmd

Unii utilizatori deschid Command Prompt-ul din Start Menu sau din Start Screen, apoi navigeaza pana in folderul unde este localizat programul care trebuie rulat. Altii prefera sa deschida instanta de cmd tinand apasata tasta Shift si dand click-dreapta (in acelasi timp) pe o portiune libera din folderul in care se afla programul, apoi selectand Open command window here.

open-command-window

Insa cea mai simpla metoda de a deschide Command Prompt-ul direct in folderul in care este nevoie de acesta este tastand cmd direct in bara de adrese a Windows Explorer-ului si apoi apasand tasta Enter.

open-cmd

In acelasi mod pot fi deschise si alte programe Windows, cum ar fi notepad.exe, mspaint.exe sau calc.exe, tastand numele acestora in bara de adrese a Windows Explorer.

STEALTH SETTINGS – Run Command Prompt directly from Windows Explorer address bar

Rulati Command Prompt direct din bara de adrese a Windows Explorer

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment