Disable Insert Key in Windows

Sa ridice doua degete aceia dintre voi care nu au injurat tasta Insert atunci cand, trezita din greseala, v-a incurcat borcanele si v-a alterat texte pe care doreati doar sa le editati (cei mai fericiti in aceasta situatie sunt cei care au de adaugat completari ceva mai marisoare exact in mijlocul textelor… iar eu ma declar unul dintre fericitii din acest caz…).

Pentru fiecare tasta apasata, Windowsul primeste un mesaj codificat care il ajuta sa identifice rolul tastei respective. Pentru a impiedica tasta Insert sa se joace cu nervii nostrii, trebuie sa anulam codul pe care aceasta il transmite Windowsului, salvandu-ne astfel ideile si textele.

Dezactivarea tastei Insert se poate face in doua moduri: din registri, sau din tastatura.

Deschideti Registry Editor (Start->Run->tastati regedit->OK) si urmati calea HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetControlKeyboard Layout. In panoul din partea dreapta, creati o noua intrare Binary Value pe care o denumiti Scancode Map. Modificati valoarea intrarii create in 000000000000000002000000000052E000000000, apoi restartati PC-ul. Dupa restart tasta Insert isi va pierde functia.

disable_insert

In cazul in care nu sunteti adeptul modificarii registrilor ( faceti un back-up al registrilor ori de cate ori doriti sa ii editati, pentru a evita consecintele unei modificari gresite!), solutia cea mai simpla pentru a dezactiva tasta Insert este sa o inlaturati pur si simplu de pe tastatura. Evitati ciocanul; o pila de unghii ar fi suficienta pentru a indeplini cu succes aceasta operatiune :P

How to » Curiosity » Disable Insert Key in Windows

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment