Error 1309. Error Reading from File / Fatal error during installation.

Ieri am primit de la cineva care se plange ca intalneste eroarea "Error 1309. Error Reading from File" atunci cand incearca sa instaleze de pe CD/DVD orginale.

Aceasta eroare este prezenta uneori si la instalarea Project 2003, iar cauzele, simptomele si rezolvarile sunt descrise detaliat in KB830422. In cazul instalrii unor aplicatii sau jocuri de pe CD, datele problemei se schimba, iar cauzele erorii "Error 1309. Error Reading from File" pot fi multiple.

Windows Installer Error

Eroarea apare cel mai frecvent atunci cand instalarea unei aplicatii sau a unui joc a fost oprita prematur, fara ca installer-ul sa-si poarta sterge fisierele folosite la instalare. Unele programe si jocuri mari ca volum (GB) care sunt instalate de pe CD sau DVD isi creaza pe o partitie sau in C:Users<username>AppDataLocalTemp foldere care contin fisiere de instalare. In mod normal dupa terminarea procesului de instalare sau la o oprire corecta a instalarii, aceste foldere si fisiere care servesc procesului de instalare, este normal sa se stearga automat. Daca procesul de instalare a fost oprit prematur iar aceste fisiere de instalare nu s-au sters, la reluarea instalarii este foarte probabil ca Windows Installer sa dea eroarea Error 1309. Error Reading from File in screen-ul Fatal error during installation. In acest caz se recomanda identificarea si stergerea manuala a fisierelor cache ramase din instalarea esuata. La reluarea procesului de instalare, totul ar trebui sa decurga normal.

O alta cauza e acestei erori este calitatea CD/DVD-ului de pe care se face instalarea. Daca acesta prezinta urme de substante sau zgarieturi pe partea de citire, atunci sunt sanse foarte mari ca aceasta sa fie cauza. Rezolvarea e simplu de inteles.

Din cate am observat si am testat, la laptop-urile care au venit cu sistem de operare pre-instalat si pe care s-a facut upgrade-ul la , unitatea optica nu mai este capabila sa citeasca si sa scrie (read/write) anumite tipuri de CD-uri / DVD-uri. In acest caz este recomandat un upgrade de firmware al unitatii optice pentru a evita problemele de citire de pe DVD/CD.

Daca mai cunoasteti si alte cauze / rezolvari ale acestei erori, va rugam sa lasati comentarii.

Fatal error during installation. Error 1309. Error Reading from File.

Error 1309. Error Reading from File / Fatal error during installation.

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

2 Comments

Leave a Comment