Evitati site-urile riscante cu ajutorul WOT (Web of Trust)

De cate ori s-a intamplat sa nimeriti pe anumite site-uri care sa va viruseze computerele? Probabil de (foarte) multe ori. Dar daca ati putea evita site-urile de gen, menajandu-va astfel sistemele?

WOT (mai exact Web of Trust) este un add-on (creat de Against Intuition Inc.) care avertizeaza utilizatorii in legatura cu site-urile cu reputatie proasta permitand-ule acestora sa navigheze in siguranta pe internet.

web_of_trust

WOT combina experienta si rating-ul utilizatorilor sai (numai rating-urile de incredere sunt selectate) cu surse de rating independente de acestia (liste de site-uri cu continut riscant), in prezent ~ 21 de milioane de site-uri fiind “etichetate” pe aceste criterii. Se integreaza ok in majoritatea motoarelor de cautare si are “relatii de prietenie” cu Firefox/Flock si Internet Explorer.

Overall, WOT brings something new in this field of Internet security and parental control and, despite the fact that it is just a simple extension for Firefox or Internet Explorer, it does a great job. It can be improved and hopefully it will be.

Download WOT pentru Internet Explorer.

Download WOT pentru Firefox/Flock.

How to » AntiVirus & Security » Evitati site-urile riscante cu ajutorul WOT (Web of Trust)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment