Igfxpers.exe (Intel Common User Interface Module)

Igfxpers.exe este un proces de sistem raspunzator pentu o serie de optiuni suplimentare de configurare ale videocard-ului NVidia. Acest proces, cel mai probabil, a fost preinstalat in sistemul dvs. la  achizitionarea acestuia si este intalnit in toate sistemele care au (evident) videocarduri Intel NVidia. Daca nu aveti un astfel de videocard, atunci prezenta procesului igfxpers.exe ruland in sistemul dvs. este suspicioasa si recomandam o scanare amanuntita a acestuia pentu a va asigura ca nu este vorba de infectie malware (este cunoscut faptul ca virusii, trojanii si alte programe malware “imprumuta” numele unor procese de sistem pentru a pacali utilizatorul).

De asemenea, daca descoperiti doua instante ale acestui proces ruland simultan in sistemul dvs, verificati veridicitatea ambelor instante. Procesul igfxpers.exe este legitim localizat in C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe. Orice alta locatie descoperita indica existenta unui “intrus” in sistemul dvs.

Igfxpers.exe poate avea intrari in registri si in folderul de StartUp, pentru a fi pornit dupa fiecare restart. Procesul este considerat ca fiind sigur si nu se recomanda dezactivarea sau stergerea acestuia decat in cazuri care implica erori sau programe malware.

Igfxpers.exe (Intel Common User Interface Module)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment