Reteaua Telekom Romania “picata” la Nivel National

Aproape 6 ore sunt de cand abonatii retelei mobile Telekom Romania din aproape toata tara nu mai intitia si primi apeluri. Asta se intampla azi, 05 Martie 2018.
La insistentele mai multor trusturi de presa, oficiali ai Telekom Romania au dat urmatorul comunicat pe Facebook:

„UPDATE: Ne pare rău pentru problemele tehnice de rețea survenite astăzi. Estimăm că problemele rețelei mobile vor fi remediate în această seară. Echipele noastre tehnice lucrează în continuare la rezolvarea lor. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și vă ținem la curent cu evoluția situației.

Pe fondul unor disfuncționalități de natură tehnică, o parte dintre clienții Telekom pot întâmpina dificultăți în accesarea serviciilor de voce și date mobile. Echipele noastre tehnice lucrează în acest moment pentru remedierea acestor disfuncționalități în cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și vă asigurăm că specialiștii noștri depun toate eforturile pentru restabilirea serviciilor la parametrii normali.”

Sincer, nu pot sa nu-mi amintesc ca abonat Telekom fiind, intr-o zi de septembrie in urma cu 3-4 ani, am avut si eu aceasta problema. Ma aflam in centrul unui oras din provincie, iar dupa ora 10:00 AM pana pe la ora 14:00 nu am putut sa primesc si sa initiez apeluri.
Dupa mai multe incercari esuate de a contacta departamentul “Relatii Clienti” al Telekom, imi raspunde o duduie foarte sictirita, care mi-a explicat cauza problemei in 3 secunde:

Ne pare rau, dar reteaua este congestionata in zona centrului la dvs. pentru ca azi au inceput scolile

Nu m-ar mira ca si azi sa fie o problema asemanatoare, insa la nivel la national de aceasta data. Cel mai probabil fiind o vacanta neprograma de o saptamana, ce a cuprins si ziua de “1 Martie”, reinceperea scolilor  i-a luat prin suprindere.

How to » Life » Reteaua Telekom Romania “picata” la Nivel National

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment