Sterge complet si fara posibilitate de recuperare fisiere si foldere de pe computerul personal folosind Securely

Atunci cand stergem un fisier sau un folder de pe hard-diskul computerului, acesta nu dispare complet. Practic, aceasta actiune nu sterge decat link-urile catre locatia respectivelor fisiere/foldere din sistemul de operare, insa acestea pot fi create la loc cu ajutorul unor programe de recuperare (insa fisierele/folderele nu mai pot fi recuperate daca se suprascriu alte date peste acestea).

In cazul in care nu doriti ca datele sterse sa fie recuperate si vreti sa va asigurati ca acestea dispar complet de pe hdd, cea mai sigura metoda este folosirea unor programe care distrug respectivele date (file shredder). Astfel de programe suprascriu biti aleatorii de date peste sectoarele care contin fisierele pe care doriti sa le stergeti, facand imposibila recuperarea acestora.

Securely este un program gratuit pentru Windows care le ofera utilizatorilor posibilitatea de a sterge complet fisiere si foldere din sistem, fara ca acestea sa mai poata fi recuperate ulterior.

Securely-File-Shredder

Cu Securely puteti alege sa stergeti fisiere individuale sau foldere care contin mai multe tipuri de fisiere in acestea (imagini, clipuri, documente etc). Interfata aplicatiei este simpla si usor de utilizat. Tot ce trebuie sa faceti este sa lansati Securely si sa trageti (drag&drop) peste acesta fisierele pe care doriti sa le stergeti. De asemenea, puteti folosi butoanele Delete File sau Delete folder (iconita Recycle Bin distruge toate datele existente in Windows Recycle Bin).

Securely vine la pachet cu 4 algoritmi diferiti de distrugere a datelor. Pentru a alege unul dintre acestea, dati cllick pe iconita de setari afisata in coltul stanga-jos a aplicatiei, apoi selectati Deletion methods. Tot din setari puteti activa optiunea ca aplicatia sa ruleze automat la pornirea Windowsului.

Securely-settings

Download Securely.

Nota: Compatibil cu Windows XP, Windows Vista, windows 7 si Windows 8/8.1

STEALTH SETTINGS – Completely erase files & folders from your PC using Securely

Sterge complet si fara posibilitate de recuperare fisiere si foldere de pe computerul personal folosind Securely

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.