Uninstaller portabil pentru aplicatii Windows

Orice aplicatie instalata in sistem face modificari in registri si in fisierele core ale acestuia, iar atunci cand este dezinstalata, modificarile respective raman “mostenire”. Cu timpul, aceste modificari aglomereaza registri si creaza lag-uri in reactiile sistemului, ba chiar pot cauza erori ale acestuia.

Uninstallerele sunt aplicatii create tocmai pentru a evita astfel de probleme, menite sa dezinstaleze complet orice aplicatie pe care nu ne-o mai dorim in sistem, insa majoritatea dintre acestea isi fac treaba ori mai mult ori mai putin decat este necesar: unele nu curata cum trebuie, altele curata si ce nu trebuie. In plus, uninstallerele care se instaleaza in sistem pot lasa la randul lor urme atunci cand sunt dezinstalate.

GeekUninstaller este un uninstaller gratuit si portabil (adica nu necesita instalare) care nu doar ca dezinstaleaza aplicatiile care nu ne mai trebuiesc, dar si scaneaza sistemul pentru a curata toate intrarile facute de acestea in registri sau in folderele si fisierele Windowsului.

geekuninstaller

Cum functioneaza GeekUninstaller?

Imediat dupa lansare, GeekUninstaller afiseaza o lista cu toate aplicatiile instalate in sistem, marimea in MB sau GB si data la care au fost instalate, acestea putand fi sortate in functie de acesti parametri (nume, marime, data).

Pentru a dezinstala una dintre aplicatiile din lista afisata, dati click-dreapta pe aceasta apoi selectati optiunea Uninstall din meniu.

uninstall-app

Dupa dezinstalarea aplicatiei, GeekUninstaller va scana sistemul pentru a identifica “urmele” lasate de aceasta.

remove-traces

Pentru aplicatiile care nu raspund sau care sunt instalate gresit, exista optiunea Force Removal care permite dezinstalarea fortata a acestora.

Nota: Aplicatia este disponibila in 34 limbi si este compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8.

STEALTH SETTINGS  – Portable uninstaller for Windows applications

Uninstaller portabil pentru aplicatii Windows

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment