UPC , RDS , ConySat , Romtelecom

Ok.Trebuie sa-mi vars nervii intr-un fel , pentru ca astazi am avut cea mai neplacuta surpriza din 2006 .

Cu putine zile in urma am stabilit sa ma mut pentru un timp la parinti (ei locuiesc la casa) , undeva in centrul orasului Buzau. Cu o prezenta online de peste 18 ore din 24 prima mea grija a fost bineinteles sa am acces la internet din noua locatie si drept urmare mi-am facut in minte o lista cu furnizorii de servicii Internet din Buzau la care as putea sa-mi fac un abonament Sediul UPC Buzau . Am studiat ofertele online , m-am documentat bine si am pornit la drum.


Primul furnizor de internet pe care l-am gasit mai avantajos a fost (fostul Astral), gandindu-ma ca ai mei daca sunt abonati UPC TV nu o sa dureze prea mult instalarea si incheierea unui contract. Ajuns la sediul UPC am observat ca si-au mutat biroul de Relatii Clienti de la parter la et.1 . Bun. Am fost indrumat pana la biroul respectiv de niste “sageti” xeroxate , atarnate frumos de peretii holurilor. Daca se deschidea o usa si se facea putin curent pe hol, trebuia sa-ti schimbi directia dupa orientarea segetii indicatoare (de inteles… vin Sarbatorile si trebuiau si peretii impodobiti cu ceva). Intr-un final ajung in fata unei usi pe care scrie “Relatii Clienti”. Cioc, cioc … pauza. Nu-mi raspunde nimeni si deschid incet usa. In fata am avut o imagine care mi-a adus aminte de cozile din vremea raposatului cand oamenii motaiau asteptand de la 4 dimineata masinile cu carne, oua, lapte (alimente…asa era pana in `89 , pentru cine nu stie).

Am inteles de ce erau atatea persoane acolo si mai ales de varsta a 3-a . Reduceri la abonamente pentru pensionari si cei cu venituri mici, explicau peisajul. In fine … dupa mai bine de 20 minute apuc sa intreb pe cineva de acolo daca este posibil sa am internet la adresa …… .

“- Asteapta sa verific .”

Dupa 20 minute de asteptare, timp in care omul avea alte ocupatii pe acolo si sigur nu se mai gandea ca trebuie sa-mi dea un raspuns , il intreb daca a verificat, si-mi raspunde sec : “Nu se poate acolo”.
Nu am intels de ce nu se poate, dar in fine … probabil era neinteresant un abonat in plus, mai ales la casa.

laurentiu: dar .. din cate am inteles dintr-o explicatie foarte superficiala a unuia de acolo
laurentiu: nu se poate sa bag astral la ai mei
: o.0
: nu ai tv compatibil ?

Ok.. au urmat telefoane…

RDS – “Pentru zona aia nu putem sa va ajutam decat cu dial-up prin Romtelecom sau cu fibra optica de la 100$ in sus”. Mda.

ConySat – “Momentan nu putem, dar daca mai asteptati 2-3 saptamani rezolvam si acolo”. Nu, multumesc. Nu tin Post.

Romtelecom: :|

laurentiu: UPC nu poate sa dea net acolo , ConySat nu (posibil peste 2-3 sapt) , RDS nu
Eugen: romtelecom
Eugen: clicknet
Eugen:
laurentiu: clickdraci
laurentiu: da-mi ofertele si numere de tel sa-i sun
Eugen: LOL
Eugen: te duci la romtelecom in centru
Eugen: si pleci acasa cu net
Eugen: :)
laurentiu: si netul cum merge … il plimb tot eu prin casa …eventual
laurentiu: daca vreau sa fac un upload
Eugen: :)
Eugen: daca vrei sa faci upload te urci pe casa pe antena
laurentiu: http://www.clicknet.ro/index.php?sv=5&sc=3&ro=1
laurentiu: uite ce tarife interesante

Ramane maine de vazut daca iNES ma pot ajuta cu ceva. Doamne ajuta!

Cam astea sunt consecintele daca locuiesti la casa (indiferent de zona) si vrei internet in .ro .

UPC , RDS , ConySat , Romtelecom

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment