Ce este extensia .7z ?

Ma joc de ceva vreme pe un calculator si am inceput sa-mi dau seama ce e ala un “Folder” si ce se face cu o arhiva .rar, .zip, .ace , etc. Azi am facut download la un fisier de 130MB care sincer pentru viteza mea de 30Kb/s e destul de mare si ma priveaza cateva ore bune de internet. In fine, stiam in mare ce contine fisierul si am considerat ca merita efortul sa-l dau jos, numai ca la final dupa ce am vazut “Sarcina download terminata” , am facut ochii mari, rotunzi si ma uitam la reflexia din sticla monitorului daca se observa ceva urme de coarne…pe capul meu (asa ma …ca o vaca am ramas).

Fisierul avea extensia .7z ! Mai sa fie … In anii petrecuti de mine in fata pc-ului recunosc ca asa ceva nu am vazut. No problem! Omul cat traieste invata , mi-am spus si sincer pe internet cu 3 motoare de cautare super cunoscute si alte sute nestiute de multi tot sa gasesti informatiile de care ai nevoie.

wtf .7z ?

.7z – 7-Zip este un soft free , arhivator de fisiere cu o rata de compresie in format 7z de 2-10 % . Packing / unpacking: 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 and TAR , unpacking: RAR, CAB, ISO, ARJ, LZH, CHM, Z, CPIO, RPM, DEB and NSIS.
Softul are o interfata destul de simpla si este disponibil si in limba romana.


Download soft 7-Zip >> link ;-)

Ce este extensia .7z ?

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment