Afiseaza informatii despre traficul de retea pe Desktop cu NetTraffic

Utilizatorii Windows care doresc sa fie tot timpul informati asupra vitezei conexiunii la internet (download si upload) probabil stiu deja ca sistemele Windows nu ofera nicio optiune de afisare a acestor informatii, motiv pentru care este necesara folosirea unor aplicatii third-party specifice.

NetTraffic este o aplicatie gratuita care afiseaza banda utilizata de adaptorul de retea cat si viteza de download si upload a acesteia.

Dupa instalarea NetTraffic, aplicatia afiseaza o iconita in systray care isi schimba culoarea atunci cand sunt descarcate sau uploadate date in retea.

nettraffic-icon

Pentru o afisare mai detaliata a informatiilor, utilizatorii trebuie sa treaca cu mouse-ul peste iconita din systray si sa dea click pe aceasta, actiune care afiseaza graficul pentru trafic si vitezele de download si upload intr-o fereastra pe Desktop.

nettraffic

Pentru accesarea setarilor Nettraffic, se da click-dreapta pe iconita din system tray (tot de acolo poate fi dezactivata optiunea Always on top, activata in mod default, sau statisticile pentru conexiunea la Internet), apoi se selecteaza Settings din meniul afisat.

nettraffic-menu

Aplicatia foloseste toate interfetele de retea in mod default. in cazul in care utilizatorul doreste monitorizarea doar a unei retele, poate selecta acest lucru din sectiunea Network Interfaces. De asemenea, tot din setari poate fi modificat timpul de update al informatiilor despre retea (setat implicit la 1000ms).

nettraffic-settings

In tab-ul Chart pot fi modificate culorile folosite pentru grafic in functie de preferintele utilizatorilor.

chart-colors

Fereastra de Statistici afiseaza utilizarea de banda anuala, lunara si de zi cu zi a unei retele selectate si de asemenea si prognoze si valori medii pentru reteaua respectiva (utilizatorii pot exporta datele furnizate de aplicatie in format xml).

nettraffic-statistics

Pentru ca acuratetea informatiilor sa fie cat mai mare, este necesara rularea aplicatiei NetTraffic in sistem pentru o perioada mai lunga de timp (aceasta nu consuma foarte multe resurse de sistem, deci poate fi destul de simplu tolerata).

Download NetTraffic pentru Windows.

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8 (32 si 64-biti).

STEALTH SETTINGS – Display network traffic information on Desktop with NetTraffic

Afiseaza informatii despre traficul de retea pe Desktop cu NetTraffic

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment