Browser Chooser: Alege cu ce browser sa deschizi link-urile externe

Majoritatea utilizatorilor Windows folosesc browsere multiple pentru diferite task-uri (sau din diverse motive, cum ar fi mai multi utilizatori al aceluiesi computer cu preferinte diferite), chiar daca au setat ca default un browser anume. De multe ori, tocmai din cauza acestei nehotarari permanente, modifcam browserul default cu care sa se deschida link-urile externe, cum ar fi link-urile afisate in aplicatii (Outlook), documente (PDF, Word) sau share-uite in vreun client de messenger.

Browser Chooser este o aplicatie gratuita care, desi nu ne scapa de “dansul” intre browsere, il face mai accesibil, astfel incat, ori de cate ori vom dori sa deschidem un link extern, vom putea selecta pe moment cu ce browser sa il deschidem.

browser-chooser

Cum se foloseste Browser Chooser?

  • Prima data cand veti rula aplicatia, va trebui sa selectati browserele pe care le folositi de obicei (puteti seta pana la 5 browsere diferite); pentru modificari ulterioare ale acestora, dati click pe iconita de Settings aflata in coltul din dreapta sus al aplicatiei

select-browsers

  • Apoi mergeti in tab-ul Miscelaneous si dati click pe Activate Browser Chooser (Make Default Browser), apoi pe Save

activate-browser-chooser

Dupa configurarea aplicatiei, de fiecare data cand o aplicatie va incerca sa deschida un link, veti putea alege cu ce browser sa il deschideti prin intermediul Browser Chooser.

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows Vista si Windows 7, 32 si 64 biti

STEALTH SETTINGS – Browser Chooser: Choose with which browser to open external links

Credit: [email protected]

Browser Chooser: Alege cu ce browser sa deschizi link-urile externe

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment