Creaza rapid USB Stick-uri bootabile cu Rufus

Utilizatorii care doresc sa creeze USB Stick-uri bootabile pentru a putea instala Windows-ul de pe acestea, au destule aplicatii care le permit sa faca acest lucru dintre care pot alege, inclusiv aplicatia oficiala a Microsoftului, Windows 7 DVD/USB Tool.

Desi majoritatea acestor aplicatii isi fac treaba destul de bine, singura problema o reprezinta timpul mare de transfer a imaginii ISO pe USB Stick. Rufus este tot aplicatie gratuita care permite crearea de USB Stick-uri bootabile, singura diferenta fata restul acestor astfel de aplicatii fiind viteza de transfer, de doua ori mai mare decat cea a Universal USB Installer, Windows 7 USB/DVD Tool sau UNetBootin.

rufus

Aplicatia nu necesita instalare; pur si simplu o rulati si selectati USB Stick-ul pe care doriti sa il faceti bootabil, apoi navigati si selectati imaginea ISO pe care doriti sa o transferati pe USB Stick.

In plus, Rufus permite utilizatorilor sa lucreze pe un sistem care nu are OS instalat, sa instaleze (flash) un BIOS sau alt firmware din DOS sau sa ruleze o utilitate low-level.

In afara de Windows XP (SP2 sau SP3), Windows Vista, Windows Server 2003 R2, Windows 7 si Windows 8, Rufus suporta si Arch Linux, Hiren’s Boot CD, Parted Magic, NT Password Registry Editor, Knoppix, Kubuntu, OpenSUSE, CentOS, Fedora si alte distributii Linux.

STEALTH SETTINGS – Quickly create bootable USB Sticks with Rufus

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment