Cum putem dezactiva rularea automata a videoclipurilor in Facebook

In urma cu cateva zile, Facebook a activat o noua modalitate de afisare a reclamelor atat in versiunea web cat si in aplicatiile pentru platformele mobile. Desi acest feature nu este inca activ pentru toti utilizatorii (implemetarea acestuia sa va face treptat), este activ pentru contul dvs daca ati observat ca videoclipurile postate de contacte in News Feed ruleaza automat (fara a necesita interventia dvs).

Momentan, singurele fisiere video care ruleaza atomat in Facebook sunt doar cele postate de prieteni, insa in scurt timp acest lucru va fi valabil si pentru reclamele video. Si, desi sunetul pentru videoclipuri este oprit atunci cand acestea ruleaza automat (cel mai probabil pentru a nu irita utilizatorii), acest feature nu va reusi decat sa distraga userii si sa le incarce facturile (valabil in special pentru cei care folosesc aplicatiile mobile Facebook pe o conexiune mobila).

Din fericire insa, rularea automata a videoclipurilor in Facebook poate fi dezactivata, atat in versiunea web, cat si in aplicatiile mobile (pentru acestea din urma, feature-ul nu poate fi dezactivat decat pentru conexiunea mobila; pe Wi-Fi videoclipurile vor fi rulate automat in continuare).

Cum dezactivam rularea automata a videclipurilor in Facebook?

Pentru versiunea web a Facebook (deschisa intr-un browser pe PC), puteti dezactiva rularea automata a videoclipurilor din News Feed urmand instructiunile de mai jos:

  • conectati-va pe contul dvs de Facebook, apoi deschideti Settings (dati click pe sageata in jos din coltul dreapta-sus al paginii, langa Privacy Shortcuts, si selectati Settings din meniul afisat)
  • apoi dati click pe Videos, ultima optiune din lista afisata in panoul din stanga
  • in panoul din dreapta, modificati statusul optiunii Auto-Play Videos din On (aceasta este activata in mod default), in Off
auto-play-videos-setting-facebook

Pentru aplicatia mobila Facebook din pacate nu exista decat optiunea de a dezactiva feature-ul auto-play doar pentru conexiunile mobile (3G si 4G), insa cel putin veti putea evita incarcarea facturilor cu costuri suplimentare.

Pentru Android:

  • deschideti aplicatia Facebook si dati tap pe iconita de meniu (cele trei bare orizontale) afisata in coltul din stanga-sus
  • apoi derulati in jos si selectati Settings din meniu si bifati optiunea Auto-play videos on Wi-Fi only
facebook-auto-video-mobile

Pentru iOS:

  • deschideti aplicatia Settings si selectati Facebook
  • apoi selectati Settings si bifati optiunea Auto-play videos on Wi-Fi only
facebook-auto-play-video

Si gata. Urmand aceste instructiuni veti putea dezactiva rularea automata a videoclipurilor in Facebook (cel putin atunci cand folositi conexiune 3G/4G pentru aplicatiile mobile).

STEALTH SETTINGS – How to disable videos auto-playing on Facebook

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

How to » Curiosity » Cum putem dezactiva rularea automata a videoclipurilor in Facebook

Leave a Comment