Cum putem instala Windows 8 fara a folosi un cod de licenta

Dupa cum stiti, Windows 8 RTM este deja disponibil la download pentru abonatii TechNet si MSDN, urmand sa fie facut public dupa data de 26 octombrie 2012. Dintre diferentele majore intre Windows 8 si sistemele de operare Windows anterioare, probabil cea mai importanta este aceea ca Windows 8 nu poate fi instalat daca nu se foloseste un cod de licenta valid (inclusiv in Windows 7 utilizatorii puteau instala sistemul de operare fara product key si il puteau folosi gratuit pentru o perioada de trial de 30 de zile). Concluzia este ca Microsoftul a considerat ca utilizatorilor le va fi suficient sa testeze Windows 8 Developer, Consumer si Release Preview inainte de a se decide daca vor sau nu sa cumpere noul sistem de operare Windows.

windows-8-setup-product-key

Avand in vedere ca intre versiunea Release Preview si RTM a Windows 8 exista cateva diferente, utilizatorii care vor dori totusi sa testeze Windows 8 RTM o vor putea face fara a folosi un cod de licenta la instalare urmand instructiunile de mai jos.

Cum instalam Windows 8 RTM fara a folosi un product key?

In primul rand veti avea nevoie de o imagine de instalare a Windows 8 RTM, de WinRAR (sau orice alta utilitate cu care puteti extrage continutul imaginii ISO) si de WADK (Windows Assessment and Deployment Kit) for Windows 8 (acesta poate fi downloadat de aici).

Extrageti continutul imaginii de instalare a Windows 8 RTM (toate fisierele continute de aceasta trebuie sa se afle in acelasi folder!), iar cu ajutorul Notepad, creati fisierul ei.cfg (ei.cfg este fisierul care determina ce editie de Windows se instaleaza si ce licenta se foloseste in timpul Windows Setup), pe care apoi il salvati in folderul sources (extras din imaginea ISO), si care trebuie sa contina informatiile urmatoare:

[EditionID] {Edition ID}
[Channel] {Channel Type}
[VL] {Volume License}

windows8-sources

unde

  • {Edition ID} se inlocuieste cu Core, Professional sau Enterprise
  • {Channel Type} se inlocuieste cu OEM sau Retail
  • {Volume License} se inlocuieste cu 0 (false) sau 1 (true)

ei-cfg

Din fisierele de instalare, creati inapoi imaginea ISO bootabila cu ajutorul Windows ADK:

Instalati WADK apoi rulati Deployment and Imaging Tools Environment (Command Prompt) cu privilegii de administrator si tastati comanda

oscdimg.exe –l{numele imaginii} -m -u2 –b{calea catre imaginea de bootare} {calea catre fisierele de instalare} {calea unde va fi creata imaginea ISO}

unde

  • –l este folosit pentru a da numele (eticheta) imaginii
  • -m este folosit pentru a se putea crea imagine mai mare de 700MB
  • -u2 se foloseste pentru a crea fisierul de sistem UDF
  •  -b se foloseste pentru a localiza imaginea de bootare

oscdimg-windows-adk

Dupa ce imaginea va fi creata, puteti crea un DVD de instalare sau un USB stick bootabil pentru a instala Windows 8, fara a vi se mai cere codul de licenta pentru ca instalarea sa fie posibila.

Nota: Imaginea de bootare pt Windows 8 se afla in folderul boot (etfsboot.com).

STEALTH SETTINGS – How to install Windows 8 without using a license key

Cum putem instala Windows 8 fara a folosi un cod de licenta

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment