Cum putem preveni instalarea unor software-uri neautorizate pe computerul personal

Atunci cand impartiti computerul personal cu mai multi utilizatori, cel mai probabil nu veti avea control asupra tuturor programelor instalate pe sistem. De cele mai multe ori aceste programe sunt toolbar-uri si software-uri de umplutura, care vin la pachet cu alte aplicatii sau cu diverse jocuri. In afara de faptul ca toolbar-urile pot sa dea un aspect inestetic browser-ului dvs, acestea si celelalte aplicatii instalate de ceilalti useri ai computerului, pot contine programe malware, spyware sau trojani care va pun in pericol atat sistemul cat si intimitatea.

Pentru a preveni instalarea aplicatiilor neautorizate de catre ceilalti utilizatori ai computerului din dotare, noi va recomandam sa folositi InstallGuard.

installguard

InstallGuard este o utilitate gratuita pentru Windows care blocheaza instalarea unor noi software-uri in sistem si permite numai utilizatorilor autorizati sa instaleze aplicatii, protejand in felul acesta securitatea sistemului si intimitatea dvs.

Aplicatia ruleaza in system tray si verifica toate procesele din sistem pentru a nu permite acelora cu keyword-uri specifice in nume sa ruleze. In mod implicit, blocheaza toate procesele/executabilele care contin cuvintele setup si MSIEXEC, insa are si optiunea de a adauga noi keyword-uri in lista de procese pe care intentionati sa le blocati sa ruleze.

add-new-keywords

De asemenea, InstallGuard salveaza si log-uri cu aplicatiile care au fost blocate de la instalare si procesele care au fost impiedicate sa ruleze, si puteti seta o parola pentru ca utilitatea sa nu poata fi inchisa de nici unul dintre ceilalti utilizatori. In plus, de fiecare data cand impiedica instalarea unei aplicatii, InstallGuard afiseaza un mesaj de eroare.

error-message

Care sunt functiile InstallGuard?

  • monitorizeaza instalarea oricarui software nou pe sistemul dvs Windows
  • blocheaza rularea aplicatiilor neautorizate
  • pastreaza log-uri despre modificarile aduse sistemului de instalarea noilor software-uri, precum si de dezinstalarea altor programe
  • previne infectarea sistemului cu malware, spyware sau trojani prin impiedicarea acestora sa ruleze atunci cand blocheaza instalarea software-urilor neautorizate

Nota: InstallGuard inca se afla in stadiu beta, deci este posibil ca anumite aplicatii sa poata trece peste restrictiile impuse de acesta. Compatibil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8.

STEALTH SETTINGS – How to block unauthorized software installations on your PC

Cum putem preveni instalarea unor software-uri neautorizate pe computerul personal

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment