Cum putem dezinstala aplicatii in Windows 8 instalate din Windows Store

Unul dintre featurile importante cu care vine la pachet Windows 8 este Windows Store-ul, magazin online de aplicatii (asemanator cu App Store pentru iOS sau Google Play pentru Android) de unde utilizatorii pot instala aplicatii direct in sistemul de operare fara a mai fi necesar sa downloadeze inainte installer-ul pentru acestea.

windows-store

Aplicatiile instalate din Windows Store au interfata moderna Metro, asemanatoare cu cea a aplicatiilor default ale sistemului de operare (cum ar fi Travel, News, Email, Calendar etc.).

Windows-Store-tile

Alta asemanare intre aplicatiile instalate din Windows Store si aplicatiile default ale Windows 8, este ca acestea (sau majoritatea dintre acestea) nu pot fi dezinstalate din Control Panel, iar utilizatorii Windows 8 care doresc sa dezinstaleze aceste aplicatii vor trebui sa utilizeze instructiunile de mai jos.

Cum dezinstalam aplicatiile instalate din Windows Store in Windows 8?

Procedeul de dezinstalare al aplicatiilor instalate din Windows Store este unul destul de simplu, dar utilizatorilor care abia au inceput sa testeze Windows 8, si care sunt obisnuiti cu metoda de dezinstalare din sistemele de operare Windows anterioare, le poate da cateva batai de cap.

  • aplicatiile instalate din Windows Store pot fi dezinstalate direct din Start Screen; pur si simplu dati click-dreapta pe una dintre aplicatiile pe care doriti sa le dezinstalati, si va fi afisat un meniu in partea de jos a ecranului

Uninstall-the-apps-from-start-screen

  • in meniul afisat, aveti optiunea de Uninstall
  • dupa ce selectati Uninstall, veti fi avertizati ca aplicatia si toate informatiile referitoare la aceasta vor fi sterse/dezinstalate din sistem

Uninstall

  • odata ce dati din nou click pe butonul de Uninstall din mesajul de avertizare, aplicatia va fi dezinstalata. Apoi urmati aceeasi pasi pentru toate aplicatiile pe care doriti sa le dezinstalati

Nota: Este posibil ca unele dintre aplicatiile default ale Windows 8 sa nu poata fi dezinstalate urmand instructiunile din acest articol. Se recomanda insa sa va informati despre importanta anumitor aplicatii de sistem inainte de a le dezinstala.

STEALTH SETTINGS – How to Uninstall Windows 8 apps installed from Windows Store

Cum putem dezinstala aplicatii in Windows 8 instalate din Windows Store

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment