Download OneNote pentru Windows 8

Odata cu lansarea Microsoft Office 2013 Public Preview, Microsoft a lansat si OneNote MX pentru Windows 8. OneNote este o aplicatie populara pentru luat notite, inclusa in suita Microsoft Office, si de asemenea disponibila si pentru sistemele de operare mobile iOS si Android. OneNote MX pentru Windows 8 este optimizata pentru interfata Metro si pentru touchscreen-uri, cu design specific pentru tabletele cu Windows 8, si se gaseste la download gratuit in Windows Store.

Odata instalata aplicatia, logati-va cu contul de Microsoft iar aceasta va fi conectata cu orice notebook OneNote stocat in SkyDrive pe contul respectiv. OneNote MX ruleaza in full screen si are un sidebar in partea stanga de unde pot fi selectate si deschise notebook-urile sau notitele create anterior, si de unde utilizatorii pot crea noi notite.

one-note-mx

Meniul OneNote MX este asezat intr-o ierarhie specifica, si anume intai notebook-urile, apoi sectiunile si paginile. Atunci cand meniul sidebar nu este folosit, acesta poate fi ascuns din meniul disponibil in footer.

Probabil cea mai importanta surpriza a OneNote MX este meniul radial, dezvoltat special pentru tablete/touch-screenuri, cu ajutorul caruia utilizatorii pot adauga in notite imagini direct de pe camera sau stocate pe hard-disk, tag-uri, tabele, pot da paste la diverse item-uri sau texte si pot adauga puncte pentru enumerari.

onenote-wheel

Fiecare item din meniu are sub-itemuri care vor fi afisate doar cand item-ul respectiv este selectat. De asemenea, meniul poate sa isi schimbe optiunile in functie de felul in care este utilizat: de exemplu, daca selectam un text in OneNote MX, meniul isi va schimba optiunile in Font size, Font Color, Font Format etc.

textmenu

Desi in optiunile OneNote MX este inclusa si cea de Setari pentru cont (Account settings), care permite utilizatorilor sa adauge sau sa sterga conturi cu care OneNote se sincronizeaza si pe care stocheaza notebook-uri sau notite, din pacate in acest stadiu al aplicatiei (de preview), nu exista posibilitatea de a adauga sau a sterge item-uri de pe lista respectiva.

Pentru utilizatorii Windows 8 interesati sa testeze aceasta aplicatie, OneNote MX este disponibila la download in Windows Store. In cazul in care nu reusiti sa identificati aplicatia in Store (momentan aceasta este disponibila doar in limbile engleza, japoneza si spaniola), puteti folosi acest link pentru a o descarca.

Nota: OneNote MX nu este compatibila decat cu sistemul de operare Windows 8.

STEALTH SETTINGS – Download OneNote for Windows 8

Download OneNote pentru Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.