Cum putem restarta sau inchide de urgenta Windowsul

Este posibil ca uneori sa ne gasim in situatia in care trebuie sa inchidem sau sa restartam imediat sistemul Windows. De asemenea, in alte cazuri este posibil ca sistemul sa nu se inchida sau restarteze in mod corespunzator si doriti sa evitati acest lucru (de exemplu, ecranul Shutting down ramane mult timp blocat). In astfel de situatii, utilizatorii aleg de cele mai multe ori sa inchida sistemul folosind butonul Power al computerului, insa aceasta metoda poate avea consecinte grave asupra sistemului.

Daca si dvs va aflati intr-o situatie similara cu cele descrise mai sus, o modalitatea rapida si sigura in care puteti inchide sau restarta rapid Windowsul este sa folositi Emergency Restart/Emergency Shutdown, implementate de Microsoft in sistem inca din Windows Vista (practic aceasta metoda este un restart sau shut down fortat, fara timeout).

Cum efectua un Emergency Restart/Shut dowm in Windows?

Pentru Emergency Restart

  • apasati tastele Ctrl + Alt + Delete
  • apoi tineti apasata tasta Ctrl si dati click pe butonul Shut down afisat in coltul dreapta-jos al ecranului

Pentru Emergency Shut down

  • deschideti Start Menu (sau Charms > Settings in Windows 8)
  • apoi tineti apasata tasta Ctrl si dati click pe optiunea Shut down (sau selectati Shut down din meniul Power)

Nota: Inainte sa efectuati un restart sau shutdown de urgenta este obligatoriu sa salvati orice document (sau orice altceva) la care lucrati, altfel munca dvs se va pierde (nu va fi salvata automat de sistem). De asemenea, atunci cand inchideti sistemul direct din Start Menu/Charms bar, Windowsul se va inchide imediat fara a va anunta inainte (spre deosebire de metoda cu Ctrl + Alt + Delete)

STEALTH SETTINGS – How to Emergency Restart/Shut down Windows

How to » Noteworthy » Cum putem restarta sau inchide de urgenta Windowsul

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment