Cum putem sterge complet datele personale dintr-un computer

Atunci cand utilizam date personale pe un computer, fie ca este vorba de activitati pe Internet (useri si parole pentru conturi de e-mail, retele sociale sau diverse alte site-uri), licente pentru anumite software-uri sau documente ce contin informatii private, cu siguranta nu dorim ca aceste date sa ajunga pe mana unor terte persoane. Din pacate, stergerea acestor date nu inseamna mereu ca suntem in siguranta, avand in vedere ca sunt hackeri care pot accesa datele personale ale unui utilizator chiar daca acestea au fost sterse de pe computer.

Privazer este o utilitate gratuita care garanteaza utilizatorilor ca datele personale pe care acestia doresc sa le stearga nu mai pot fi recuperate dupa stergerea acestora de pe computer (indiferent de tipul acestora: istoria activitatilor online, registri de sistem si licente pentru diverse softuri, fisiere si documente vechi sau istoria dispozitivelor USB conectate la computer).

privazer

Privazer are o interfata simpla si usor de inteles. Aplicatia le ofera utilizatorilor doua tipuri de setari: Basic si Advanced user (dati click pe tipul de scanare pentru a face schimbul intre acestea) si posibilitatea de a instala aplicatia sau de a o folosi ca aplicatie portabila. De asemenea, utilizatorii pot sa selecteze modul de scanare (scanare pentru identificarea tuturor urmelor ramase in urma activitatilor utilizatorilor, sau scanarea dupa urme specifice, in functie de tipul de activitati efectuate) sau dispozitivul pe care doresc sa il scaneze (fie ca este vorba de computer sau de un dispozitiv extern conectat la acesta) direct din fereastra principala.

scan-type

In urmatoarea fereastra afisata de Privazer (accesata dand click pe butonul OK), utilizatorii pot selecta din meniul drop-down afisat in coltul din stanga-sus drive-urile pe care doresc sa le scaneze, iar in jumatatea stanga a aceleiasi ferestre, pot selecta exact criteriile de scanare. Daca doriti ca urmele identificate sa fie sterse imediat, bifati optiunea Start Cleaning inainte de a da click pe butonul Scan. In cazul in care doriti sa verificati si sa stergeti manual urmele identificare de scanare, lasati optiunea respectiva nebifata.

scan-options

In timpul scanarii, Privazer va afisa numarul urmelor lasate de activitatile utilizatorilor in functie de tipul acestora. Dupa ce scanarea este completa, puteti sterge urmele identificate dand click pe butonul Clean.

scan-results

Privazer poate sterge urme ale datelor personale pastrate in sistem chiar si dupa acestea au fost sterse de catre utilizatori. Fata de alte programe asemanatoare, Privazer identifica urmele pastrate in peste jumatate din spatiul liber de pe hard-diskuri, oferind o siguranta mai mare utilizatorilor cand vine vorba de intimitate acestora.

Download Privazer.

Nota: Aplicatie compatibila cu windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8/8.1.

STEALTH SETTINGS – How to completely remove private data from a computer

Cum putem sterge complet datele personale dintr-un computer

About the author

stealth

Leave a Comment