dwm.exe (Desktop Windows Manager)

dwm.exe sau Desktop Windows Manager este un proces de sistem care apartine Microsoftului, inclus in ultimele doua sisteme de operare create de acesta (Windows Vista si Windows 7).

Desktop Windows Manager este responsabil pentru efectele grafice din Vista si 7 (efecte 3D, transparenta, previzualizare live – thumbnails). Interfata Aero consuma destule resurse, ceea ce duce la scaderea performantei PC-urilor cu o configuratie mai slaba. In acest caz recomandam dezactivarea procesului dwm.exe pentru o performanta marita (Control Panel –> Services –> Desktop Windows Manager Session Manager –> click-dreapta Properties –> Startup type: Disabled).

Locatia procesului legitim dwm.exe este C:|Windows\System 32. Daca descoperiti acest proces in oriunde alta locatie, efectuati de urgenta o scanare completa a sistemului deoarece acesta ar putea fi virus, trojan sau spyware!

dwm.exe (Desktop Windows Manager)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment