dwm.exe (Desktop Windows Manager)

dwm.exe sau Desktop Windows Manager este un proces de sistem care apartine Microsoftului, inclus in ultimele doua sisteme de operare create de acesta (Windows Vista si Windows 7).

Desktop Windows Manager este responsabil pentru efectele grafice din Vista si 7 (efecte 3D, transparenta, previzualizare live – thumbnails). Interfata Aero consuma destule resurse, ceea ce duce la scaderea performantei PC-urilor cu o configuratie mai slaba. In acest caz recomandam dezactivarea procesului dwm.exe pentru o performanta marita (Control Panel –> Services –> Desktop Windows Manager Session Manager –> click-dreapta Properties –> Startup type: Disabled).

Locatia procesului legitim dwm.exe este C:|Windows\System 32. Daca descoperiti acest proces in oriunde alta locatie, efectuati de urgenta o scanare completa a sistemului deoarece acesta ar putea fi virus, trojan sau spyware!

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment