Seteaza prioritatea proceselor la CPU (Set Priority via Task Manager)

Sistemul de operare Windows, permite setarea unor prioritati de raspuns CPU la care ruleaza pe sistem (prezente in Windows Task Manager).  Astfel ca, daca un proces (firefox.exe, de exemplu) are setata prioritate “Hight“, iar iexplorer.exe are setata prioritate de nivel “Normal“, timpul de raspuns la CPU pentru firefox.exe va fi mult mai mic in comparatie cu cel al iexplorer.exe si al altor procese de prioritate mai mica.

Cum setam prioritatile unui proces (Set Priority).

1. Deschidem Windows Task ManagerCtrl+Shift+Esc

2. In tab-ul “Processes” selectam procesul caruia dorim sa-i modificam prioritatea, apoi facem click-dreapta pe proces. In meniul care se deschide mergem pe “Set Priority” si alegem nivelul de prioritate dorit pentru procesul selectat.
In Windows 7 avem sase nivele de prioritate: Low, Below Normal, Normal (default), Above Normal, Hight & Realtime.

windows task manager

3. Dupa ce facem click pe nivelul de prioritate, o sa apara o casuta cu un mesaj :

change priority

Click : Change priority.

Trebuie sa stiti ca prioritatea setata in Task Manager pentru procese, nu ramane asa la infinit. Dupa ce restartati sistemul, prioritatile vor reveni la valoarea: Normal (valoare default pentru procese).

Windows Task ManagerProcesses Priority – Windows XP, Windows Vista & Windows 7
.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment