.htaccess online tool

htaccesseditor.com , este solutia cea mai simpla de editare cu cele mai uzuale comenzi a fisiereler .htaccess . Explicand in mare , fisierul .htaccess este un fisier in format ASCII (simplu de editat in notepad) care comunica cu serverul (Apache) . Setarea necorespunzatoare a lui, poate afecta buna functionare a sistemului si/sau domeniile si subdomeniile de pe un server , daca acest fisier se gaseste in folderul root.
Comenzi .htaccess ce pot fi editate pe htaccesseditor.com :

1. Management de erori . – cel mai simplu exemplu ar fi , redirectionarea unui utilizator de pe o pagina inexistenta (404) a unui site, catre index-ul acestuia sau catre o alta pagina web.

htaccesseditor.com , permite editarea comenzilor de erori de tip “cereri de client eronate” (erori cuprinse intre 400 si 414) si a erorilor de server (intre 500 si 505)

Cereri eronate :

400 Bad request
401 Authorisation Required
402 Payment Required
403 Forbidden
404 Not Found
405 Method Not Allowed
406 Not Acceptable (encoding)
407 Proxy Authentification Required
408 Request Timed Out
409 Conflicting Request
410 Gone
411 Content Lenght Required
412 Precondition Failed
413 Request Entity Too Long
414 Request URI Too Long

Erori de server :

500 Internat Server Error
501 Not Implemented
502 Bad Gateway
503 Service Unavailable
504 Gateway Timeout
505 HTTP Version Not Supported

Error page setup

2. Blocare acces la fisierele de pe web server.

Deny all access to files – folosit pentru a bloca accesul utilizatorilor la site sau la o pagina web .

<Files ~ "^.(htaccess|htpasswd)$">
deny from all
</Files>
Options Indexes
order deny,allow

Deny all access to files

3. Protectie cu user si parola

Folosind un fisier .htpasswd si in .htaccess o comanda de autentificare, putem limita accesul utilizatorilor la unele foldere de pe server. Accesul este permis doar pe baza de user si parola .

Basic authentication

4. Setup WWW

Redirectioneaza (Redirect 301) vizitatorul unui site catre un URL conditionat . Am spus eu intr-un post mai vechi de redirectionare trafic si anti split domain . :)

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(stealthsettings.com)(:80)? [NC]
RewriteRule ^(.*) https://stealthsettings.com/$1 [R=301,L]

Setup WWW

5. Directive de redirectionare (301 si 302)

Seamna cu puntul 4. , numai ca aici este permisa editarea mai multor link-uri. Redirectionarea 301 Moved Permanently , se foloseste dupa ce schimbati adresa de URL a unei pagini web. Practic aceasta linie de comanda redirectioneaza vizitatorul de pe o pagina care a existat pe server, catre una existenta.

Exemplu :

Redirect permanent index_vechi.html index_nou.html

Redirect permanent url_inexistent.html url_actual.html

Directive de redirectionare sunt folosite si la redirectionari intre domenii. De exemplu, daca ar fi sa-mi mut blogul de pe stealthsettings.com pe www.google.com , comanda de redirectionare scrisa in fisierul .htaccess din folderul root al blogui stealthsettings.com , ar fi urmatoarea :

Redirect permanent / www.google.com/

Online tool for creating .htaccess files

Nu uitati ca fisierul .htaccess trebuie sa fie uploadat pe server in format ASCII si trebuie setat CHMOD 644 (RW-R–R–) , pentru a impiedica scrierea si/sau citirea lui din exterior. Inainte de a folosi htaccess , asigurativa ca serverul dumneavoastra suporta acest tip de fisier si pentru unele comenzi este necesara activarea modului Apache mod_rewrite (URL Rewriting Engine).

Pentru lista completa de setari / directive ce pot fi utilizate in .htaccess vizitati Apache Directives .

How to » Linux » Apache » .htaccess online tool

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment