Scanarea si repararea fisierelor corupte / Windows XP

Principala cauza de distrugere/modificare (eronata) a unui fisier din sistemul de operare ( OS Windows XP ) sunt virusii. In majoritatea cazurilor, utilizatorii care au asemenea fisiere corupte in sistem, gasesc rezolvare in formatarea si/sau reinstalarea
sistemului de operare. Zilele trecute am avut de rezolvat o problema de acest gen si am gasit o metoda la fel de eficienta ca reinstalarea, dar mult mai simpla si mai rapida.

Inlocuirea fisierelor de sistem corupte , cu cele originale folosind Sfc.exe ( System File Checker ).
Cum procedam ? Pentru a repara fisierele corupte cu ajutorul sfc.exe , este nevoie in primul rand de cd-ul de instalare Windows XP in cd/dvd drive . “Start” , si in “Run…” dam comanda: “sfc /scannow(fara ” ). Scanarea porneste automat si fisierele corupte vor fi inlocuite cu cele originale de pe CD. La finalul scanarii … Restart ! :D

System File Checker Tool Syntax

Sfc [/Scannow] [/Scanonce] [/Scanboot] [/Revert] [/Purgecache] [/Cachesize=x]

Mai multe detalii despre Sfc.exe gasiti pe support.microsoft.com (Description of Windows XP and Windows Server 2003 System File Checker (Sfc.exe) )

How to » Internet » Scanarea si repararea fisierelor corupte / Windows XP

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Raid !

Leave a Comment