SearchIndexer.exe (Windows Desktop Search)

SearchIndexer.exe este un proces al Microsoftului care face parte din programul Desktop Search, integrat in sistemele de operare Windows Vista si Windows 7. Acest proces este considerat ca fiind software sigur si, cel mai probabil era instalat in sistem inainte de achizitionarea acestuia (cazul sistemelor preinstalate) sau a fost instalat de dvs odata cu suita de sofware Microsoft Office.

Locatia legitima a procesului SearchIndexer.exe folderul C:\WINDOWS\System32. Daca descoperiti acest proces in alta locatie decat cea mentionata mai sus, recomandam efectuarea unei scanari amanuntite a sistemului, folosind un antivirus updatat la zi. De asemenea, scanati sistemul si in cazul in care descoperiti mai multe instante SearchIndexer.exe ruland simultan (este cunoscut faptul ca virusii, trojanii, programele spyware si alte tipuri de malware au obiceiul sa imprumute numele proceselor legitime si sa le plaseze in diferite locatii din sistem, incercand astfel sa pacaleasca userii neavizati).

SearchIndexer.exe nu este un proces esential pentru sistem, de aceea, in cazul in care nu folositi programul Microsoft Desktop Search (uneori acesta papa mult CPU, incetinind viteza de reactie a sistemului) recomandam dezinstalarea acestuia din Control Panel (Indexing Options).

SearchIndexer.exe (Windows Desktop Search)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment