Aloca-ti permisiuni asupra fisierelor de sistem cu ajutorul Ownership Changer

Incepand cu Windows Vista, Microsoftul a hotarat ca fisierele de sistem au nevoie de ceva mai multa securitate decat aveau in sistemele de operare anterioare (ceea ce nu a fost o idee proasta deloc). Asadar, userii Windows Vista si Windows 7 trebuie intai sa isi aloce permisiuni (ownership) asupra respectivelor fisiere pentru a putea modifica ceva la ele (unii dintre noi ar trebui sa recunoastem ca nici o masura de precautie nu e degeaba cand vine vorba de “talentul innascut” de a ne distruge propriile sisteme de operare).

Desi putem sa ne alocam singuri permisiuni sa sa take ownership asupra fisierelor de sistem navigand catre tab-ul Security din din meniul de Proprietati/Properties ale acestora, deseori acest proces poate “papa” ceva mai mult timp decat suntem noi dispusi sa ii alocam. Ownership Changer este o aplicatie freeware care ne ajuta sa preluam controlul asupra fisierelor de sistem foarte rapid si simplu, permitandu-ne sa ne alocam permisiuni de modificare ale acestora.

ownership-changer

Cu ajutorul Ownership Changer, utilizatorii Windows pot selecta fisierele sau folderele carora vor sa le modifice permisiunile, sa schimbe owner-ul acestora si sa seteze o serie de permisiuni disponibile pentru acestea. Aplicatia are o interfata foarte simpla, usor de inteles si de folosit.

Nota: Inainte de a schimba owner-ul unui fisier de sistem, asigurati-va ca aveti computerul protejat impotriva diverselor pericole care pot dauna acestuia prin intermediul internetului(adica asigurati-va ca aveti un antivirus eficient instalat). Nu ne asumam responsabilitatea pentru nicio consecinta neplacuta pe care utilizatorii Ownership Changer le-ar putea intampina. Compatibil cu Windows Wista si Windows 7.

Credits: DarknovaGamer @ Neowin forum.

Aloca-ti permisiuni asupra fisierelor de sistem cu ajutorul Ownership Changer

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment