Cum putem termina procesele suspicioase sau inutile din Windows

De cele mai multe ori, atunci cand computerul nostru este infectat cu malware (virusi, trojani, spyware si alte minunatii gen), acest lucru nu se intampla din cauza ca nu avem un program antivirus instalat, ci in ciuda programului antivirus pe care il folosim (indiferent cat de eficient ar fi acesta). Iar odata ajunsi in computere, anumite tipuri de malware pot preveni rularea programelor de securitate (inclusiv a antivirusului), ceea ce face putin cam dificila dezinfectarea respectivelor computere.

KillEmAll este o aplicatie gratuita pentru Windows cu ajutorul careia utilizatorii pot opri toate procesele care ruleaza in sistem (mai putin cele necesare pentru rularea sistemului), inclusiv procesele rulate automat in background (si nu numai) de programe malware sau procese si aplicatii instabile sau neresponsive, care duc la crash-uri ale sistemului.

Cum functioneaza KillEmAll?

Atunci cand este lansata, aplicatia forteaza terminarea automata a tuturor proceselor care ruleaza in Windows (inclusiv ferestre deschise – explorer.exe, si procese si servicii care ruleaza in background), exceptie facand procesele core, necesare pentru rularea sistemului de operare. Astfel, in cazul infectarii cu programe malware, aplicatia le da utilizatorilor posibilitatea sa scape de acestea fie stergandu-le manual dupa oprirea proceselor acestora, fie folosind alte utilitati.

KillEmAll

KillEmAll poate fi rulata si in doua moduri speciale, care pot fi accesate tinand apasate tastele Shift sau Ctrl atunci cand aceasta este lansata. Modul Service (KillEmAll + Shift) permite aplicatiei sa ruleze continuu in background si sa se restarteze daca este oprita/terminata de malware pentru a asigura indeplinirea task-urilor. Modul Debug (KillEmAll + Ctrl) permite terminarea pe rand (unul cate unul) a proceselor care ruleaza.

Toate procesele vizibile sunt afisate in partea stanga. Selectand un proces din lista, utilizatorii au posibilitatea sa restarteze, sa stearga, sa verifice (atat semnatura cat si informatii despre acesta gasite pe Google), sa deschida locatia acestuia, sa redenumeasca sau sa adauge in whitelist (pentru ca acesta sa nu mai fie terminat cand aplicatia va fi rulata data viitoare) respectivul proces. De asemenea, KillEmAll le permite utilizatorilor sa uploadeze procese online, catre Virus Total, un serviciu de scanare contra virusilor. Acesta analizeaza fisiere si procese suspicioase prin intermediul unei serii de scanari care folosesc motoare antivirus populare si eficiente (selectati procesul apoi dati click pe link-ul Upload to Virus total).

Download KillEmAll.

Nota: Compatibil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8/8.1 (32-bit si 64-bit.

STEALTH SETTINGS – How to terminate suspicious or inessential processes in Windows

Cum putem termina procesele suspicioase sau inutile din Windows

About the author

stealth

Leave a Comment