Cum poti avea Gadget-urile Windows 7 in Windows XP

Pentru utilizatorii de Windows XP care doresc sa inlocuiasca look-ul invechit al sistemului de operare cu unul cel putin asemanator cu al Windows 7 OS, o optiune ar fi “imbogatirea” desktopului cu cateva gadgeturi Windows 7. In afara de efectele vizuale foarte placute (totusi tineti cont de faptul ca acestea pot consuma o cantitate buna de resurse atunci cand sunt afisate), gadgeturile pot fi chiar folositoare utilizatorilor, fie ca este vorba de Calendar, Ceas, Meteo, Media Player, RSS feader etc.

Pentru cei care doresc sa aiba gadgeturile Windows 7 pe XP, pot sa le “obtina” foarte simplu prin intermediul unei aplicatii micute si gratuite, create special cu scopul de a ajuta utilizatorii XP sa-si customizeze sistemul de operare, si anume Windows 7 Sidebar for XP.

gadget-windows

Cum se foloseste Windows 7 Sidebar for XP?

{filelink=27}

Dupa ce downloadati aplicatia instalati-o si apoi lansati-o. Sidebar-ul va fi afisat in partea dreapta a desktopului, avand doua gadgeturi default: Ceasul si Media Playerul, iar un icon al acesteia va aparea in systray.

w7-sidebar-for-xp

Pentru configurare si accesarea optiunilor Windows 7 Sidebar for XP, dati click-dreapta pe icon-ul din systray si selectati Properties din meniul afisat (in Preferences puteti seta e-mailul pentru gadgetul Mail, ziua de inceput a saptamanii sau timerul pentru Slide Show).

sidebar-preferences

Look-ul Sidebar-ului il puteti modifica in tab-ul Advanced.

sidebar-advanced

Pentru a accesa gadgeturile instalate odata cu Windows 7 Sidebar for XP, dati click pe plusul (+) din coltul dreapta-sus al desktopului (pentru activarea acestora dati dublu-click pe ele, pentru a le inchide dati click-dreapta pe acestea si selectati Close).

add-gadgets

De asemenea, puteti modifica si skin-urile gadgeturilor dupa preferinte (fiecare gadget dispune de o serie de optiuni cu ajutorul carora pot fi configurate dupa cum doreste fiecare utilizator in parte).

Nota: Pentru a inchide Windows 7 Sidebar for XP, dati click pe butonul de Help din coltul dreapta-sus apoi selectati colse din meniu.

Credit @thoosje.com

Cum poti avea Gadget-urile Windows 7 in Windows XP

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment