CUM ITI POTI PROGRAMA MAC-UL SA BOOTEZE SI SA SE INCHIDA DUPA UN ORAR STABILIT

Daca sunteti utilizator OS X si ati prefera ca Mac-ul dvs sa booteze si sa se inchida (sau sa intre in modul Sleep) automat in fiecare zi dupa un program stabilit (in felul acesta nu va mai trebui sa porniti sau sa inchideti manual Mac-ul, decat daca eventual vor aparea situatii care sa va intrerupa progarmul), puteti fie sa optati pentru diverse utilitati third-party, cum ar fi Power Manager, fie sa folositi utilitatea nativa OS X, Energy Saver.

In cazul in care de obicei preferati sa folositi utilitatile in-built in locul celor third-party pentru a modifica diverse setari ale sistemului, atunci puteti afla cum sa folositi Energy Saver pentru a programa pornirea si inchiderea automata Mac-ului din dotare citind instructiunile de mai jos.

Cum programam OS X sa booteze sau sa isi dea shutdown automat dupa un anumit orar?

  • deschideti System Preferences si dati click pe Energy Saver, apoi pe butonul Schedule
energy-saver-osx
  • in dialogul deschis bifati Start up or Wake, apoi selectati din primul meniu drop-down din dreptul acesteia ziua sau zilele in care doriti ca setarea sa aiba efect (in fiecare zi, in zilele lucratoare, weekend sau o singura zi custom), iar din al doilea meniu selectati ora dorita
  • apoi bifati si cea de-a doua casuta din dialogul afisat, apoi selectati daca doriti sa inchideti sau sa restartati Mac-ul, sau doar sa il bagati in modul Sleep, dupa care selectati din nou ziua/zilele si orele la care sa aiba loc aceasta actiune automata
set-up-schedule-osx

Si gata. Dupa ce veti efectua aceste setari, Mac-ul dvs va porni si/sau se va inchide automat in functie de programul stabilit de dvs.

Nota: Pentru ca Mac-ul dvs sa poata porni automat la ora stabilita, acesta trebuie sa fie obligatoriu conectat la o sursa de curent (incarcator).

STEALTH SETTINGS – How to set your Mac to start up and shut down after a schedule

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment