Cum putem afisa uptime-ul sistemului in Windows 8 Start Screen

Daca obisnuiti sa tineti computerul deschis chiar si noaptea, si nu il inchideti decat foarte rar, probabil ca aveti si momente in care va doriti sa aflati cat timp a trecut de cand ati restartat ultima data sistemul (mai ales cand aveti nevoie de aceasta informatie pentru a rezolva anumite probleme sau erori).

uptime

O metoda de a afla care este uptime-ul computerului dvs, este sa folositi Command Prompt-ul (valabil si pentru sistemele Windows Vista si Windows 7). Tastati systeminfo in Command Prompt, apoi dati Enter si asteptati ca informatiile despre sistem sa fie afisate (printre care si data si ora la care a fost efectuata ultima bootare).

uptime-cmd

De asemenea, uptime-ul unui sistem poate fi aflat si din Task Manager, tab-ul Performance.

task-manager-uptime

Insa, daca doriti o metoda mai simpla de a verifica uptime-ul sistemului dvs de operare Windows 8, fara a fi nevoie sa folositi Command Prompt-ul sau Task Managerul pentru a-l afla, puteti folosi aplicatia moderna Uptime.

uptime-start-screen

Uptime este o aplicatie gratuita, disponibila in Windows Store, care le permite utilizatorilor sa afiseze in Start Screen cat timp a trecut de la ultimul restart al sistemului. Pentru ca informatiile sa fie updatate in timp real, dupa instalare va trebui sa dati click pe Allow cand va aparea mesajul “Let Uptime run in the background?”. In plus, puteti configura aplicatia sa afiseze uptime-ul sistemului si pe Lock Screen (deschideti Charms > PC Settings si selectati afisarea informatiilor despre uptime pe lock screen).

Download Uptime pentru Windows 8 (via Windows Store).

Nota: Daca aveti Hybrid boot-ul (sau Fast boot) activat, Uptime va afisa timpul de la ultimul restart. Daca doriti sa aflati cat timp a trecut de la ultimul Shutdown complet, va trebui mai intai sa dezactivati Hybrid boot.

STEALTH SETTINGS – How to display system uptime in Windows 8 Start Screen

Cum putem afisa uptime-ul sistemului in Windows 8 Start Screen

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment