Cum putem dezactiva Lock Screen in Windows 8

Una dintre noutatile cu care a venit Windows 8 la pachet este Lock Screen-ul, un feature destul de interesant, optimizat pentru tablete, dar in mare parte nefolositor utilizatorilor de PC-uri sau laptopuri.

Desi noul Lock Screen din Windows 8 are un mare plus pentru faptul ca poate fi customizat in functie de preferintele utilizatorilor (background-uri custom, notificari asupra calendarului, e-mailului, bateriei sau a semnalului Wi-Fi), iar in cazul dispozitivelor mobile cu touch-screen poate opri utilizatorii sa deschida accidental anumite aplicatii, poate deveni destul de iritant pentru cei care folosesc computere, mai ales atunci cand nu reusesc sa scape de acesta din prima incercare.

Win8LockScreen

Pentru cei care doresc sa dezactiveze Windows 8 Lock Screen, astfel incat acesta sa nu mai fie afisat dupa boot-area sistemului sau ori de cate ori acesta intra in idle, urmatoarele instructiuni pot fi folositoare:

deschideti Local Group Policy Editor (apasati tastele Windows + R pentru a deschide Run si tastati gpedit.msc, apoi dati Enter)

navigati catre Computer Configuration > Administrative Templates > Control Panel > Personalization

gpedit

in partea dreapta a ferstrei, dati dublu-click (sau click-dreapta > Properties) pe intrarea Do not display the lock screen.

personalization

in noua fereastra deschisa, selectati Enabled, apoi dati click pe Apply si OK.

disable-lock-screen

Si gata. Windows 8 Lock Screen nu va mai fi afisat decat daca veti urma acceasi pasi descrisi mai sus si veti selecta Not Configured sau Disabled in fereastra de setari pentru “Do not display the lock screen”.

STEALTH SETTINGS – How to disable Lock Screen in Windows 8

Cum putem dezactiva Lock Screen in Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment