Cum putem dezactiva sau sterge istoria pentru Live Tile Notifications in Windows 8

Ori de cate ori o aplicatie instalata in Windows 8 are informatii noi, acestea sunt afisate sub forma de text sau imagine in tile-ul aplicatiei respective, in Start Screen. Aceasta metoda de a afisa noutatile despre aplicatii se numeste Live Tile Notification. Desi foarte multi utilizatori considera ca notificatiile live despre aplicatii sunt un feature necesar pentru a fi tinuti la curent cu noutatile din IT, altii sunt de parare ca acestea nu sunt altceva decat un alt consumator de banda, care in plus le mai si distrage atentia de la task-urile pe care le au de efectuat.

Notifications-on-Windows-8-Live-Tiles

In cazul in care va numarati printre utilizatorii Windows 8 din a doua categorie mentionata mai sus, probabil doriti sa aflati cum puteti dezactiva aceste notificatii live, fie pentru doar pentru anumite aplicatii, fie pentru toate aplicatiile instalate in sistem. De asemenea, daca va doriti sa puteti sterge istoria Live Tile Notification, astfel incat de fiecare data cand porniti Windowsul aceasta sa afiseze doar informatiile noi despre aplicatii, nu si informatiile pe care le-ati vizualizat ultima data cand ati deschis sistemul, urmati instructiunile de mai jos.

Cum putem dezactiva Live Tile Notifications pentru aplicatii individuale?

  • daca vreti sa dezactivati notificatiile live doar pentru o anumita aplicatie, puteti face acest lucru foarte simplu, dand click-dreapta pe tile-ul aplicatiei respective, apoi selectand Turn live tile off din meniul afisat in partea de jos a ecranului.
live-tile-off
  • in cazul in care doriti sa reactivati notificatiile live pentru aplicatia respectiva, urmati aceeasi pasi si selectati Turn live tile on.

Cum putem dezactiva toate notificatiile live, pentru toate aplicatiile instalate in Windows 8?

  • pentru a dezactiva toate notificatiile, pentru toate tile-urile aplicatiilor instalate in Windows, trebuie sa deschideti Group Policy Editor (tastati Windows + R, scrieti gpedit.msc si dati Enter).
  • apoi navigati catre User Configuration > Administrative Templates > Start Menu and Taskbar > Notifications
  • in panoul din dreapta, dati dublu-click (sau click-dreapta > Properties) pe optiunea Turn off tile notifications, iar in fereastra de setari deschisa selectati Enabled si dati click pe OK; apoi inchideti Group Policy Editor
disable-tile-notification
  • pentru a reactiva Live tile Notifications, urmati pasii descrisi mai sus, iar in setarile Turn off tile notifications selectati Disabled sau Not Configured.

Cum putem sterge istoria notificatiilor live pentru tile-urile aplicatiilor instalate in Windows 8?

In cazul in care nu doriti sa dezactivati Live Tile notifications, insa nu doriti ca acestea sa afiseze si informatiile mai vechi despre aplicatii, puteti seta Windowsul sa sterga notificatiile anterioare de fiecare data cand dati Shutdown.

  • deschideti Group Policy Editor si navigati catre User Configuration > Administrative Templates > Start Menu and Taskbar
  • in panoul din dreapta dati dublu-click pe optiunea Clear history of tile notifications on exit, apoi selectati Enabled in fereastra de setari, si dati click pe OK.
tile-history
  • pentru a nu mai sterge notificatiile mai vechi despre aplicatii, urmati pasii descrisi mai sus si selectati Disabled sau Not Configured.

Succes!

STEALTH SETTINGS – How to disable or clear history for Live Tile Notification in Windows 8

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment