Cum putem programa Windows 8 sa se inchida automat noaptea

Desi sunt multi utilizatori de Windows care obisnuiesc sa lase sistemul sa ruleze zile intregi fara a da macar un singur restart, sunt si utilizatori care prefera sa inchida computerul noaptea. In cazul in care va numarati printre acestia din urma, aveti posibilitatea sa programati sistemul sa se inchida automat in fiecare noapte, dupa un anumit timp de stat in idle. Daca sunteti utilizator Windows 8 si doriti sa aflati cum puteti face acest lucru, urmati instructiunile de mai jos.

Cum programam computerul cu Windows 8 sa se inchida automat in fiecare noapte

  • deschideti Task Scheduler (tastati schedule tasks in Start Screen, selectati Settings din partea dreapta a display-ului, apoi dati click pe rezultatul afisat)

open-task-scheduler

  • in panoul Actions din partea dreapta a Task Scheduler-ului, dati click pe optiunea Create Task

create-task  

  • denumiti task-ul pe care il veti crea (de exemplu Shutdown Windows 8), apoi dati click pe tab-ul Triggers

task-name

  • in tab-ul Triggers, dati click pe butonul New din partea stanga-jos a ferestrei

new-trigger

  • setati ora de la care doriti sa se inchida computerul daca sistemul intra in idle, apoi selectati optiunea Daily din partea stanga a ferestrei si dati click pe OK

set-trigger

  • in tab-ul Actions dati click pe butonul New din partea de jos a ferestrei

new-action

  • in campul de sub Program/script tastati shutdown apoi dati click pe OK

set-action

  • in tab-ul Conditions, bifati optiunea Start the task only if the computer is idle for, apoi setati timpul de idle dorit inainte de shutdown (de exemplu 30 minute) si dati click pe OK.

set-condition

Si gata. De acum inainte, dupa ora setata de dvs, daca sistemul va fi in idle mai mult decat perioada setata de dvs, computerul isi va da shutdown automat.

STEALTH SETTINGS – How to schedule Windows 8 to automatically shutdown at night

Cum putem programa Windows 8 sa se inchida automat noaptea

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment