Data Saver, o extensie Google Chrome, care reduce traficul de date prin conexiunea la internet

Google a lansat, recent, o noua extensie pentru web browser-ul Chrome, care permite economisirea traficului de date pus la dispozitie de abonamentele pentru conexiuni de internet mobil.

Purtand un nume sugestiv, extensia Data Saver directioneaza website-urile vizitate printr-un server proxy pus la dispozitie chiar de Google, acesta fiind responsabil cu aplicarea unui algoritm de compresie, care reduce substantial volumul de date transferat pentru afisarea paginii in browser-ul web. Aflandu-se momentan in stadiu Beta, extensia inca nu a ajuns la forma finala si nu poate fi utilizata in modul Incognito si, de asemenea, nu permite accesarea website-urilor care folosesc conexiuni SSL securizate. Odata instalata, extensia poate fi activata cu un buton dedicat, pozitionat in dreptul barei de adrese. Acelasi buton ne permite sa urmarim traficul de date realizat pana in momentul de fata prin conexiunea la internet si cati MB am economisit cu ajutorul functiei de compresie.

Testat inca din luna martie 2013, serviciul de compresie a datelor ar putea fi inclus ca parte integranta a versiunilor viitoare Google Chrome. Deocamdata, pentru a utiliza extensia Data Saver avem nevoie cel putin de versiunea Google Chrome 41. Functia Data Saver este disponibila si in versiunile Google Chrome pentru iOS si Android, putand fi activata din meniul Settings, bifand optiunea Data Saver.

Data Saver, o extensie Google Chrome, care reduce traficul de date prin conexiunea la internet

About the author

crys

Leave a Comment