Download Onscreen Ruler (sau Linia Webdesignerilor) – Free Windows App

Pentru cei care obisnuiesc sa se “joace” (la propriu sau la figurat) cu webdesign-ul, poate ca nu le-ar “dauna” putin ajutor cand vine vorba de marimea si sincronizarea elementelor care trebuiesc incluse in site-uri avand in vedere variatia marimii si a formei monitoarelor. Daca va numarati printre cei pomeniti mai sus, atunci probabil ati vrea sa incercati urmatoarea aplicatie freeware – al carei scop este sa ajute webdesignerii sa economiseasca timp si nervi – si anume Onscreen Ruler (sau, mai neaos, linia pentru monitoare).

Onscreen Ruler va ofera posibilitatea sa masurati daca dimensiunile site-urilor sau a aplicatiilor pe care le creati se potrivesc in “ramele” impuse de rezolutii diferite (si monitoare la fel de diferite).

Cum functioneaza Onscreen Ruler?

Aceasta aplicatie este foarte usor de folosit, permitand masurarea oricarei ferestre tragand de biluta rosie din coltul stanga-sus al liniei (bila se trage inspre fereastra pe care doriti sa o masurati). De asemenea, linia poate fi mutata oriunde pe ecran printr-un simplu drag (adica tot tragand de ea :D)

measuring

Caracteristici Onscreen Ruler

  • poate fi ajustata dupa orice rezolutie dorim
  • poate masura ferestrele cu ajutorul a diferite unitati de masura

unitate-de-masura

  • puteti captura screenshot-ul oricarei ferestre pe care o masurati, indiferent de marime
  • puteti ascunde linia de monitoare oricand doriti, ca apoi, printr-un simplu click pe iconita din systray sa o faceti sa reapara
  • puteti ajusta dimensiunile liniei cu ajutorul mouseului
  • pentru a accesa optiunile, dati click-dreapta pe linie sau pe iconita din systray

ruler-options

Download Oncreen Ruler.

Nota: Aplicatie compatibila cu toate versiunile de Windows.

Download Onscreen Ruler (sau Linia Webdesignerilor) – Free Windows App

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment