ExtremeCopy: Cea mai rapida utilitate de copiat/mutat fisiere si foldere in Windows

De cele mai multe ori cand trebuie sa facem un backup al datelor si fisierelor personale, sau cand trebuie sa mutam o cantitate mare de informatii de pe un dispozitiv de stocare pe altul, ne gasim in situatia de a astepta o buna perioada de timp (chiar si cateva ore) pana la finalizarea operatiei. ExtremeCopy este o utilitate pentru Windows care imbunatateste semnificativ viteza de copiere a fisierelor (de la 20% pana la 120% fata de Windows Explorer, in functie de cantitatea de fisiere transferate, si de asemenea s-a dovedit a fi mult mai rapida decat alte utilitati populare pentru copiat, cum ar fi SuperCopier sau TeraCopy) si ofera si cateva feature-uri ajutatoare, cum ar fi cel de verificare a fisierelor care trebuiesc mutate/copiate.

Un alt feature important al ExtremeCopy este integrarea optiunilor ExtremeCopy si ExtremePaste ca optiuni default de copiere in Windows Explorer. Adica, dupa instalarea aplicatiei, operatiunile Copy/Paste vor fi efectuate cu ExtremeCopy.

standard

In cazul in care doriti sa folositi utilitatea de copiere a Windowsului, dati click pe Configuration si debifati optiunea As Explorer’s default copier.

configuration

Dupa inceperea procesului de copiere/mutare a fisierelor, este afisat un dialog care informeaza utilizatorul in legatura cu viteza de transfer, statusul, timpul trecut de la inceperea copierii si timpul ramas pana la finalizarea task-ului. In plus, sunt afisate si butoanele Pause si Skip pentru o mai buna administrare in cazul transferurilor mari de date.

extremecopy-dialog

ExtremeCopy este disponibila in doua versiuni: una standard, gratuita, si una pro, la pretul de 19.95$ (versiunea platita este disponibila ca trial gratuit 30 zile).

In plus fata de versiunea standard, ExtremeCopy Pro dispune de o interfata simpla, cu doua partitii: una pentru folderele sursa si alta pentru folderul destinatie. Pentru a adauga unul sau mai multe foldere din care doriti sa copiati/mutati fisierele, dati click pe butonul din dreptul la Source File/Folder, iar pentru a selecta folderul destinatie dati click pe butonul din dreptul la Destination Folder. Orice adaugare gresita de folder poate fi usor stearsa cu ajutorul butoanelor Remove, iar daca sunt mai multe intrari gresite in lista de foldere, puteti folosi butonul Clear pentru a face curatenie.

ExtremeCopy-pro-interface

Pentru a verifica daca datele/fisierele s-au copiat/transferat corect, bifati inainte de a incepe copierea optiunea Verify data after copy finished. De asemenea, pentru mai multe optiuni, cum ar fi optiunea de import/export a informatiilor dintr-un fisier, dati click pe butonul More.

ExtremeCopy-pro-detailed-interface

Pentru a modifica configuratia utilitatii (interfata, limba, notificari etc) mergeti la Tool > Configuration.

Cei interesati de versiune Pro a ExtremeCopy pot vizita site-ul oficial al aplicatiei.

Nota: Aplicatia este compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8

STEALTH SETTINGS – ExtremeCopy: The fastest utility to copy/move files and folders in Windows

How to » Downloads » ExtremeCopy: Cea mai rapida utilitate de copiat/mutat fisiere si foldere in Windows

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment