Identifica retelele Wireless (WiFi) din locatie cu ajutorul WeFi

Daca te numeri printre cei care obisnuiesc sa calatoreasca des (sau mult) in compania laptopului din dotare, cu siguranta si tu esti familiarizat cu hotspot-urile WiFi: ori de cate ori te “intersectezi” cu o retea wireless, notificarea apare sub forma unei stelute in systray (coltul din dreapta-jos al monitorului). Insa in unele cazuri, nu toate spoturile WiFi pot fi identificate, mai ales cand este vorba de vreo retea “undercover” (cazul meu in momentul de fata).

Wefi este o aplicatie (+ serviciu web) care ajuta userii sa identifice toate retelele WiFi din locatiile in care acestia se afla – indiferent daca acestea sunt ascunse sau nupublice sau nu -  blocate sau neverificate – disponibila atat in varianta freeware cat si in varianta premium (necesita cumpararea unei licente). Cum momentan ma aflu in deplasare si nu beneficiez de conexiunea proprie la internet, m-am hotarat sa testez si eu aceasta aplicatie, bineinteles, varianta freeware).

Din propria experienta, pot spune ca WeFi este destul de utila (avand in vedere ca momentan am acces la internet – wireless), insa aplicatia vine la pachet cu cateva “cozi” mai putin atragatoare. De aceea este necesar sa acordati instalarii acesteia o atentie ceva mai vivace, pentru a impiedica si instalarea unui toolbar personalizat si al unui program de shopping online, precum si modificarea motorului de cautare default (bineinteles, in favoarea unuia personalizat).

wefi-custom-install wefi-shopping-app
  • in timpul instalarii alege optiunea Custom Installation, apoi debifeaza ofertele generoase incluse (este de ajuns sa debifezi instalarea toolbar-ului)
  • apoi debifeaza Install PriceGong si da click pe Next pentru a continua instalarea WeFi

Odata instalata (poti de asemenea sa sari peste partea cu inscrierea), aplicatia va identifica retelele wireless/WiFi disponibile in locatia in care tu si laptopul tau va aflati momentan.

we-fi-spot

Dupa cate se observa in screenshot-ul de mai sus, in cazul meu a dat rezultate ;)

Download WeFi pentru Windows.

Download WeFi pentru Mac.

Download WeFi pentru Mobile.

Nota: Cu toate ca nu se specifica, WeFi este compatibila si cu Windows 7  (aplicatia a fost testata de mine pe un sistem Windows 7 Ultimate, pe 32 biti).

Identifica retelele Wireless (WiFi) din locatie cu ajutorul WeFi

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment