Schimba ordinea de conectare a retelelor wireless disponibile (Setup Wireless Network – Windows 7)

Acasa sau la birou avem in in jurul nostru mai multe rele wireless la care avem acces, dar de regula pe una singura o setam ca retea default la care laptop-ul nostru sa se conecteze automat atunci cand reteaua este disponibila. Se inatmpla uneori ca reteaua wireless sa pice, iar laptop-ul nostru sa incerce conectarea la o alta retea wireless disponibila. Intr-o locatie in care avem la dispozitie mai multe retele wireless putem stabili singuri ordinea de conectare WI-FI, astfel ca in cazul in care o retea a picat sau de care ne-am indepartat, laptop-ul o sa se conecteze automat pe urmatoarea retea indicata de noi, din lista de retele disponibile.

Pentru a vedea care este lista de retele Wireless salvate pe PC-ul nostru si ordinea de conectare, facem click pe iconita de wi-fi din coltul dreapta-jos, apoi click pe Open Network and Sharing Center.

wireless network 1

In panoul care se deschide (Control Panel Network and Internet Network and Sharing Center) facem click pe link-ul  Manage Wireless Networks

manage wireless network

Dupa click-ul pe Manage Wireless Networks se va deschide lista de retele Wireless. Inceasta lista sunt prezente numai retelele la care am avut acces si care nu se gasesc neaparat in apropierea noastra. Pentru a seta ordinea de conectare, selectam reteaua wireless careia dorim sa-i dam proiritate, apoi click-dreapta si "Move up".

select wireless network

Daca ambele retele, Ovimar si SMF vor fi disponibile in apropeierea noastra, PC-ul se va conecta automat pe reteaua care apare prima in lista.

Tutorialul este util in special pentru cei care au acces la mai multe retele wireless din acelasi loc, si doresc sa-si defineasca lista de prioritati pentru conectare.

In mod asemanator se seteaza si in Windows Vista.

Schimba ordinea de conectare a retelelor wireless disponibile (Setup Wireless Network – Windows 7)

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.