Microsoft a lansat Office 2016 for Mac in varianta Preview

In ultima perioada, Microsoft  a lansat produse software sau hardware noi si atractive, a perfectionat si ieftinit oferta de servicii online, a achizitionat produse interesante si a atras utilizatorii cu reduceri de preturi sau gratuitati. Daca utilizatorii iOS au fost cei dintai care au beneficiat de versiunea optimizata pentru ecrane tactile a suitei Office, cei care utilizeaza pachetul Microsoft si pe OS X au parut de-a dreptul abandonati pana ieri, cand compania americana a anuntat in sfarsit Office 2016 Preview pentru sistemele Apple.

Office 2016 Preview
Office 2016 Preview

Cu toate ca sistemele OS X au acces la abonamentele Office 365, compania nu a mai actualizat suita sa Microsoft Office for Mac de mult timp, iar utilizatorii sistemelor desktop sau laptopurilor Apple au fost nevoiti sa foloseasca vechea versiune 2011. Iata ca Microsoft a anunţat lansarea versiunii 2016 Preview a suitei Microsoft Office for Mac, pachetul software urmand sa fie finalizat si lansat in vara acestui an. Deoarece aplicatiile OneNote si Outlook au fost deja actualizate in ultimele luni, ultima fiind de altfel tot un Preview, noutatile absolute sunt: Word, Excel si PowerPoint.

Microsoft a lansat Office 2016 for Mac in varianta Preview
Microsoft a lansat Office 2016 for Mac in varianta Preview

Aplicatiile din cadrul suitei Office 2016 for Mac au primit o interfata actualizata. Aceasta utilizeaza acum o bara de instrumente Ribbon, care seamana cu cea implementata in versiunile disponibile pe celelalte platforme software, este optimizata pentru ecranele Retina cu densitate ridicata, ofera un mod de lucru Full Screen si foloseste mai multe animatii sau elemente grafice, specifice sistemului de operare OS X. Aplicatiile au fost actualizate pentru a folosi mediul software Cocoa in locul stravechiului Carbon si beneficiaza de arhitectura virtualizata a sistemului de operare Apple, in prezent fiind compatibile doar cu OS X 10.10 (Yosemite).

Office 2016 for Mac pune la dispozitie variante imbunatatite de colaborare si integrare online. Asadar, suita se integrează nativ cu serviciul de stocare OneDrive si cu serverele SharePoint. De asemenea, permite editarea multi-utilizator in timp real, indiferent de platforma software folosita si ofera un mod imbunatatit de vizualizare si management a comentariilor. Microsoft a implementat optiuni noi in cadrul fiecarei aplicatii: Word ofera un mod mai bun de creare a stilurilor si aranjare in pagina, Excel a preluat multe din functiile noi aparute odata cu Office 2013 iar PowerPoint a fost imbunatatit cu animatii noi si cu un mod de prezentare mult mai performant.

Office 2013
Office 2013

Suita Office 2016 for Mac Preview are o dimensiune de 2,5 GB si poate fi descarcata de pe site-ul companiei, aceasta putand fi utilizata simultan cu actuala versiune stabila oficiala Office 2011 for Mac.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

How to » Noteworthy » Microsoft a lansat Office 2016 for Mac in varianta Preview
Leave a Comment