Mozilla va lansa Firefox Metro pentru Windows 8

In urma cu cateva zile, Mozilla a anuntat ca va lansa pentru noul sistem de operare Windows 8 o varianta Metro a popularului web-browser Firefox. Ca si celelalte aplicatii Metro, aceasta versiune a Firefox va avea design optimizat pentru controlul tactil, va rula full-screen si va fi complet integrata in interfata Windows 8 Metro.

Firefox pentru Metro va avea o bara de aplicatii (App Bar) care va include butoanele de navigare cum ar fi cele de Back, Forward si Reload, un Awsomebar si, de asemenea, va avea si tab-uri. In plus, fiind aplicatie Metro, nu va permite aparitia ferestrelor de pop-up.

Firefox-for-windows-8-metro

Browserul va avea suport pentru 3 dimensiuni: full screen, 1/6 din ecran si 5/6 din ecran, in functie de cum va alege userul sa afiseze 2 aplicatii full-screen in acelasi timp, iar interfata va fi ajustata pentru a afisa continutul cel mai relevant pentru fiecare dintre dimensiuni.

Versiunea Firefox Metro UI va fi cel mai probabil lansata odata cu Windows 8 RC (Release Candidate) si va putea fi descarcata din Windows Store, sectiunea dedicata aplicatiilor Metro. Simultan cu Firefox pentru Metro, Mozilla va lansa o alta versiune ce va fi compatibila cu interfata clasica a Windows 8.

STEALTH SETTINGS – Mozilla to release Firefox Metro for Windows 8

Mozilla va lansa Firefox Metro pentru Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment