Cinci caracteristici ascunse (dar importante) ale Windows 8

Fara indoiala, Windows 8 este unul dintre cele mai discutate subiecte in ultima vreme, in primul rand pentru ca este cel mai nou sistem de operare Windows lansat, dar si datorita interfetei moderne pe care acesta o are implementata, si a noilor feature-uri menite sa faca sistemul mai atractiv pentru utilizatori si mai stabil.

windows-8-logo

Atat utilizatorii care au achizitionat deja Windows 8, dar si cei care doresc sa afle mai multe detalii despre acesta inainte de a-l cumpara, vor fi incantati sa afle ca, in afara feature-urilor mediatizate de catre cei care au facut review-urile acestui sistem de operare, mai sunt si cateva feature-uri ascunse, de care nu s-a pomenit prea mult, dar care isi vor castiga cu siguranta un loc in categoria “importante”.

Dintre aceste feature-uri ascunse, noi le vom enumera in acest articol pe cele mai importante cinci:

1. Posibilitatea de a ascunde continutul Jump List-urilor

Jump List-urile sunt foarte avantajos de folosit pentru a putea accesa mai rapid fisierele, programele sau paginile web utilizate zilnic. Acest feature Windows s-a dovedit a fi de foarte mare ajutor utilizatorilor care doresc sa economiseasca timp. Insa in cazul in care si alte persoane (din familie, de la servici sau dintre prieteni) au acces la computerul personal, cel mai probabil o mare parte dintre utilizatori vor dori sa ascunda continutul Jump List-urilor, din diverse motive. Windows 8 permite realizarea acestui lucru foarte rapid: dati click dreapta pe Taskbar si selectati Properties, apoi mergeti la tab-ul Jump Lists si modificati setarile, sau pur si simplu dezactivati salvarea informatiilor in Jump Lists.

hide-jump-list-items

2. O modalitate mult mai simpla de a face screenshot-uri

In sfarsit, in Windows 8, Microsoft-ul a implementat o modalitatea foarte simpla de a face screenshot-uri, si anume prin folosirea unei combinatii de taste. Pe computere, screenshot-urile pot fi facute rapid folosind combinatia de taste Windows + Print Screen, iar pe tablete se foloseste combinatia Windows + Volum jos (Volume down).

3. Posibilitatea de a crea propriile grupuri in Start Screen

Despre acest feature am vorbit si intr-un articol precedent, Windows 8 dand posibilitatea utilizatorilor sa-si creeze propriile grupuri de programe, foldere sau pagini web in Start Screen. Pentru a crea un grup in Start Screen, nu trebuie decat sa tragem aplicatiile (drag&drop) catre o portiune libera de pe acesta, iar pentru a-i da un nume acestuia (sau a-l redenumi), dati click pe butonul cu minus aflat in coltul din dreapta-jos al ecranului, apoi dati click-dreapta pe grupul respectiv.

namegroups

4. O utilizare mult mai accesibila a monitoarelor multiple

Utilizatorii care folosesc monitoare multiple vor fi incantati sa afle ca mutarea aplicatiilor, a fisierelor sau a folderelor de pe un monitor pe altul a devenit mult mai simplu de realizat. Daca doriti sa mutati o aplicatie de la dreapta la stanga, folositi combinatia de taste Windows + Page Up, par daca doriti sa mutati o aplicatie (fisier etc.) de la stanga la dreapta, folositi combinatia de taste Windows + Page Down.

5. Posiblitatea de a programa rularea automata a task-urilor de mentenanta

Acest lucru poate fi setat in Windows 8 din Action Center. In sectiunea Automatic Maintenance utilizatorii pot seta atat timpul la care doresc ca mentenanta sa aiba loc, cat si ce task-uri sa fie executate. In cazul in care sistemul este oprit la ora la care este setata mentenanta, aceasta va avea loc cu prima ocazie in care acesta va fi idle dupa timpul programat. In task-urile de mentananta sunt incluse update-urile de software, scanarile pentru securitatea sistemului si actiunile de diagnosticare.

STEALTH SETTINGS – Five hidden (but important) features of Windows 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Total
0
Shares
Previous Article

Cum putem sterge, muta sau redenumi un fisier blocat in Windows

Next Article

Cum putem sterge sau dezactiva istoria cautarilor din Charm Menu in Windows 8

Users searching for:

Windows 8 características maiss importantes, konserwacja systemu windows 8 ile trwa, fonctions cachées windows 8, konserwacja windows 8.1, 윈도우 8 숨겨진 기능,
Total
0
Share