Trei vulnerabilitati critice au fost descoperite in Windows 8

N-a trecut nici macar o luna de la lansarea noului sistem de operare Windows 8, si Microsoft deja a anuntat ca au fost descoperite cateva vulnerabilitati critice in acesta, care din fericire vor fi rezolvate in seria de update-uri de securitate de saptamana aceasta (tuesday patches).

windows8-flaws

Printre vulnerabilitatile care vor primi patch-uri saptamana aceasta se numara si cateva care afecteaza mai multe versiuni Windows, incepand cu Windows XP (SP3) pana la Windows 8 si Windows Server 2012, lansat si el in luna septembrie a acestui an. Intre acestea sunt incluse si 3 critice pentru Windows 8 si una critica pentru Windows RT, sistemul de operare pentru tabletele Microsoft Surface, care pot permite executarea de coduri remote pe sistemele vulnerabile.

windows-8-vulnerabilities

De asemenea, vor primi update-uri de securitate atat browserul Internet Explorer (versiunile IE6, IE7 si IE8 pentru Windows XP nu vor beneficia de update), pentru a patch-ui o vulnerabilitate care permite atacuri drive-by (atunci cand utilizatorii viziteaza site-uri infectate cu malware), cat si suitele Office, unde un computer poate permite executarea de coduri remote atunci cand utilizatorii deschid un document Office infectat (codul poate rula doar daca utilizatorul deschide respectivul document).

Asadar, utilizatorii Windows 8 vor trebui sa fie atenti (in cazul in care nu au update-urile setate pe automatic) si sa instaleze obligatoriu patch-urile pe care Microsoft le va face disponibile saptamana aceasta (in total, sunt 6 update-uri care vor rezolva 19 vulnerabilitati).

STEALTH SETTINGS: Three critical flaws found in Windows 8 OS

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment