Windows 8 Upgrade Assistenat te ajuta sa afli daca computerul tau este compatibil cu Windows 8

Desi a fost lansat doar in urma cu trei zile, marea majoritatea a utilizatorilor au devenit familiarizati cu Windows 8 inca de cand acesta se afla sub dezvoltare, cand au avut ocazia sa testeze versiunile preview facute publice de Microsoft: Development Preview, Consumer Preview si Release Preview. In plus, Microsoft a lansat si un trial al versiunii Windows 8 Enterprise RTM, pe care userii il pot folosi gratuit 90 de zile.

Pe 26 octombrie a fost lansata in sfarsit versiunea finala a Windows 8, care acum este disponibila pentru cumparare in magazinele de specialitate si in cele online, si de asemenea, acesta vine preinstalat pe computere noi sau pe dispozitive touch screen, cum ar fi tabletele sau smartphone-urile.

Windows-8-Logo

In cazul in care veti cumpara un computer cu Windows 8 preinstalat, acesta este deja (evident) compatibil cu noul sistem de operare, insa daca doriti sa faceti upgrade la Windows 8 pe un computer deja aflat in posesia dvs, trebuie mai intai sa verificati daca acesta indeplineste cerintele de sistem (daca hardware-ul existent suporta Windows 8).

Pentru a le veni in ajutor utilizatorilor, Microsoft a lansat o utilitate portabila, Windows 8 Upgrade Assistant, cu care acestia pot verifica compatibilitatea computerelor din dotare cu noul Windows 8.

Cum putem verifica daca computerul personal este compatibil cu Windows 8 folosind Windows 8 Upgrade Assistent?

Atunci cand veti rula Windows 8 Upgrade Assistant pentru prima oara, utilitatea va scana care sunt componenetele hardware ale computerului si ce programe sunt instalate pe acesta, apoi va afisa un raport care va contine informatii de compatibilitate cu sistemul de operare Windows 8.

Windows_8_Upgrade_Assistant_Report

Pentru a afla detalii despre aplicatiile si/sau dispozitivele care sunt compatibile sau incompatibile cu Windows 8, dati click pe link-ul See compatibility details.

Windows_8_Upgrade_Assistant_Compatibility_Details

De asemenea, Windows 8 Upgrade Assistant va ajuta sa alegeti si ce anume dintre setarile Windows, aplicatiile instalate sau fisierele personale doriti sa pastrati dupa upgradelul la Windows 8.

Keep_Settings_Windows_8_Upgrade_Assistant

In cele din urma, prin intermediul Windows 8 Upgrade Assistant puteti downloada imaginea de instalare (in cazul in care aveti deja o licenta pentru Windows 8) sau comanda online DVD-ul cu Windows 8.

Download Windows 8 Upgrade Assistant

Nota: In cazul in care doriti sa faceti upgrade de la Windows 7 la Windows 8, setarile de sistem, aplicatiile instalate si fisierele personale pot fi transferate foarte usor, dar daca upgrade-ul se face de la Windows Vista sau Windows XP va trebui sa reinstalati aplicatiile pe noul sistem.

STEALTH SETTINGS – Windows 8 Upgrade Assistant helps you to find if your computer is compatible with Windows 8

Windows 8 Upgrade Assistenat te ajuta sa afli daca computerul tau este compatibil cu Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment