Cum putem reinstala aplicatiile din Windows Store cu un singur click pe un sistem Windows 8 nou instalat

O reinstalare de Windows inseamna pentru marea majoritatea a utilizatorilor o bataie de cap, in primul rand pentru ca dupa instalarea propriu-zisa a sistemului, mai trebuiesc reinstalate si aplicatiile folosite de fiecare. Iar instalarea individuala (pe rand) a acestora, nu doar ca inseamna o mare pierdere de timp, insa uneori se poate intampla sa uitam de anumite aplicatii, pentru ca atunci cand vom dori sa le folosim sa avem surpriza neplacuta sa observam ca acestea nu au fost instalate.

Pentru utilizatorii Windows 8 aceasta problema a fost pe jumatate rezolvata, datorita unui feature al Windows Store, care le permite acestora sa instaleze in grup toate aplicatiile instalate anterior din Store. Astfel, ori de cate ori vor reinstala sistemul de operare, acestea vor putea fi reinstalate cu un singur click.

Pentru a putea reinstala aplicatiile moderne pe o noua instalare de Windows 8, trebuie sa deschideti Windows Store, apoi sa dati click-dreapta oriunde in acesta pentru a fi afisata bara de optiuni. Dati click pe Your apps.

your-apps-windows8

Sub Apps not installed on this PC veti vedea o lista cu toate aplicatiile cumparate (sau instalate gratuit) din Windows Store. Aveti optiunea fie sa le instalati pe toate cu un singur click, dand click pe Select all si apoi pe Install, fie puteti sa selectati manual doar anumite aplicatii dintre acestea pentru a le instala.

install-apps-from-store

De asemenea, exista solutii si pentru celelalte aplicatii, cum ar fi serviciul ninite.com (detalii aici) care permite instalarea in grup a celor mai folosite programe de catre utilizatorii Windows.

STEALTH SETTINGS – How to reinstall all your Windows Store apps on a new Windows 8 installation

Cum putem reinstala aplicatiile din Windows Store cu un singur click pe un sistem Windows 8 nou instalat

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment